Båter i sjøen åpner torsdag 1. september

Flust av nyheter venter publikum

Flust av nyheter venter publikum

Det ar all grunn til å avlegge Båter i sjøen et besøk i år. Det er flust av seilbåtnyheter der.

Publisert Sist oppdatert

Sjelden har Båter i sjøen-utstillingen på Kadettangen i Bærum, som åpner 1. september, kunnet by på så mange seilbåtnyheter som i år. Messen ligger gunstig i tid for endog å kunne presentere verdensnyheter – og den kan by på to: Jeanneau Sun Odyssey 44 DS  og Oceanis 45 vises til et publikum for aller første gang. Spesielt interessant er båtene fordi de markerer et stilbrudd med tidligere modeller i sine respektive serier. De innvarsler med andre ord en stil som etter hvert vil komme i flere størrelser.

I tillegg vises Jeanneau Sun Odyssey 379 for aller første gang i Europa.

SENSE. Bénéteaus nye Sense-modeller vil også helt sikkert tiltrekke seg mange nysgjerrige blikk. Sense 43 vises for første gang i Norge. Storesøsteren, Sense 50, har de som har tatt seg turen ned til importøren Normar i Son kunnet se tidligere.

Og mens vi er inne på 50-fotere: Bavaria Cruiser 50 vises også i Norge for første gang. Lunde Båt AS viser også frem sportsversjonen av Bavaria Cruiser 40. Skrog og dekk er det samme, men høyere rigg, dypere kjøl og lettere skrog, pluss regatta-tilpasset dekksutstyr har gjort båten mer potent når det gjelder fart og seilegenskaper. SEILmagasinet har har akkurat gjennomført en 100 n mils seilas med båten, som vi kommer tilbake til i den trykte utgaven av SEILmagasinet.

NY DEHLER. Dehler 41 vil være at annet, spennende bekjentskap på messen. Hanse-verftet har gitt det velrennomerte tyske produktnavnet nytt liv, og Dehler 41 er en virkelig «racercruiser» fra Judel/Vrolijks Cad/Cam-programmer. Hanse-verftet byr dessuten på Hanse 495 for første gang på en utstilling i Norge.

SMÅ BÅTER. I mange år har små seilbåter vært mangelvare på utstillingene, men i år kommer det to nyheter: Elan 210 og Campus 7.4. Begge kan gi morsomme seilopplevelser og overnattingsturer for ca. 250 000 kroner.

X-Yachts, som nå for alvor ruller ut sin nye Xp-serie, er tilstede med nye Xp 44, men de viser også den minste i sin turbåtserie; Xc 38.

Turbåt i høy potens – og interessant for dem som virkelig vil seile på havet – er den nederlandkse og særpregete Bestevaer 56.

De som er på jakt etter en felrskrogbåt bør stoppe opp ved Leopard 46 og Lagoon 450 – begge båter som virkelig kan by på store, flytende arealer som kan gjøre et sommerhus rangen stridig. Dessuten seiler de, slik at man stadig kan velge seg nye «strandtomter» i skjærgården.

Nye modeller i skogen av master på E- of F-bryggen på Kadettangen er også CR 380 DS, Salona 38 og Diva 35.