Bavaria Vision 46

Nye visjoner fra Bavaria

Nye visjoner fra Bavaria

Bavaria Vision 46 representerer den første av flere nye Vision-modeller.

Düsseldorf–utstillingen 2012: Premiere på Bavaria Yachts’ nye Vision-serie. Sannsynligvis vil Bavaria Vison 46 være en av hovednyhetene på den store, tyske båtutstillingen i januar.

FORNYELSE. Ikke overraskende har Bavaria-verftet startet en fornyelse av sin Vision-serie etter at Cruiser-seriens ansiktsløftning var komplett i år. En 46-foter er klar for markedet, og det er liten tvil om at det tyske Bavaria-verftet har latt seg inspirere av franskmennenes Sense-konsept.

Cockpiten har cockpitbord som kan senkes slik at cockpitbenken og bordet kan omdannes til en dobbel solseng, og aktertoftene kan løftes når akterskipet skal åpnes vertikalt. Elementene er kjente fra Sense-båtene. En snedig detalj er at det til den ene aktertoften er  koblet et dusjhode, slik at man med løftet tofte også kan stå og dusje på badeplattformen. Akterspeilet kan på vanlig Bavaria-vis felles ned og bli til badeplattform.

Det er også lagt mye arbeid i å gi rormannen best mulige forhold, og det skal i den forbindelse være tilrettelagt for at han også kan ligge aktenom rattene!

TIL SIDE FOR SENTER. Nedgangen til salongen er plassert til side for båtens midtskipslinje, noe som muliggjør solseng-løsningen i cockpiten, men som også får den konsekvens at linene fra masten kan føres rett akter til en sentral vinsj midt på overbygge. Og i stedet for dekksluker midtskips i hyttedekket, er det parallelle dekksluker på hver side.

Overbygget er hvelvet i en sirkelformet bue litt á la Jeanneaus DS-modeller, og de store glassflatene i overbygget vil trolig gi båten et svært lyst indre.

Bruce Farr og hans designere har skapt skrogform og eksteriør, mens verftet har engasjert det britiske selskapet Design Unlimited til å gi interiøret nytt uttrykk og ny spenst.

KAN FOLDES SAMMEN. Også under dekk kan bord og flater senkes og omgjøres til køyer og benker på samme måte som i cockpiten. Salongbordet kan foldes sammen fra å være et stort spisebord til å bli et mindre bord når det er behov for mer dørkplass. Ståhøyden under dekk vil bli ca. 195 cm.

Byssa er vinkelformet med en originalt plassert oppvaskøy til babord for leideren ned til salongen. På tegningen ser dette ut til å kunne bli en spennende løsning.

Bavaria Vison 46 kan fås med to eller tre lugarer og et eller to toalettrom – hvert av dem med eget dusjavlukke. Verftet forteller at de har brukt og lyttet til Bavaria-eiere over hele Europa under utviklingen av det nye Vision-konseptet som nå vil bli lansert, og produktsjef Daniel Kohl håper og tror at Bavaria-kunder både i sør og nord vil bli overrasket over hva Vison-serien vil kunne tilby.

TRE STIKKORD. Verftet trekker frem tre stikkord som skal prege serien: Eleganse, komfort og enkel håndtering. Båten vil få dreibart seildrev og baugpropell og ved hjelp av joystick ved rormannsplassen skal båten kunne manøvreres enkelt til kais.