Delphia 31

Båt for alle

Båt for alle

Nye Delphia 31 er myntet på ferske seilere; det skal være en båt for alle.

Publisert Sist oppdatert

Tanken er at du skal kunne seile trygt, enkelt og problemfritt med båten. Modellen fra det polske verftet vil bli vist første gang i Düsseldorf i januar.

VOLUM. Under dekk er Delphia 31 disponert som i de fleste andre båter på denne størrelsen, men et langt overbygg og et høyt fribord skal bidra til å gi båten volum under dekk på den gitte lengden. Sovelugarer fins i endeskipene, og de gir køyeplass til fire – og ytterligere to om salongen taes i bruk. Utifra tegningene ser det ut til at båten kan by på en romslig bysse, likeså et toalettrom der det er godt nok armslag.

Skroget er, som for de øvrige Delphia-modellene, tegnet av Andrzej Skrzat. Båten har brøkdelsrigg og selvslående fokk, men det kan også rigges til en overlappende fokk som kan skjøtes innenfor undervantet, som sammen med overvantet er festet ute i borde. Storseilet er skjøtet på hyttedekket.

ÅPEN AKTER. Cockpiten er åpen akterut, og Delphia 31 har rattstyring. Båten kan også fås med senkekjøl som alternativ til den faste kjølen med standard dypgående på 1,85 m.

Etter at Blue Peter AS i høst ga seg som Delphia-importør i Norge, tar den svenske importøren seg nå av det norske markedet. I Trøndelag og Nord-Norge forhandles Delphia-båtene av Boreal Yachting AS.