Klart i dag:

Lunde Båt AS ny Dufour-importør

Lunde Båt AS ny Dufour-importør

– Dette blir kjempespennende, sier Jan Petter Meringdal i Lunde Båt AS. Fra i dag av er firmaet Dufour-importør også.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge ligget i kortene og det har vært spekulert i om Lunde Båt AS skulle bli ny, norsk importør av de franske Dufour-modellene etter at Blue Peter AS kastet inn hansken for et halvt år siden. Dette fordi det nå er samme aktør som eier både Bavaria, Dufour og italienske Grand Soleil. Grand Soleil er allerede på plass hos Lunde Båt AS, og i dag ble det klart at også Dufour-båtene nå skal selges fra Leangbukta i Asker.

– Dette har vi store forventninger til, og gjennom vårt salgs- og service-apparat i Norge tror jeg vi skal kunne bli en god aktør for de franske båtene, sier Jan Petter Meringdal.

I ALLE SEGMENTER. Han mener Lunde Båt AS nå har et komplett utvalg båter å tilby i alle segmenter.

– Vi har tidligere mistet salg til tidligere Bavaria-eiere som har ønsket seg en noe dyrere båt, og dette salget har gjerne gått til en av de franske verftene. Nå kan vi selv tilby slike båter. Og for dem som ønsker enda spenstigere modeller, har vi også Grand Soleil, sier han.

GAMLE SAKER. For en del år tilbake var det mye støy rundt Dufour-navnet i Norge. Mange båter ble solgt, men den norske importøren klarte ikke å håndtere det som fulgte av reklamasjoner og service i etterkant. Det ble det bråk av, og det førte til at franske servicefolk kom til Norge og utbedret feil i en lenger periode, pluss at en ny importør, Blue Peter AS, kom på banen.

– Blue Peter AS har gjort en fantastisk opprydningsjobb, og vi håper og tror ikke det nå er mange kunder med uoppgjorte saker, sier hanJan Petter Meringdal.

Han understreker at Lunde Båt AS ikke har noe ansvar for hva som er blitt solgt og gjort av tidligere forhandlere, men at de vil diskutere med verftet i hvert enkelt tilfelle for å finne løsninger dersom det kommer slike henvendelser.

– Gamle reklamasjoner er en sak mellom kunden og verftet, sier han.

BESTSELGERNE. Når det gjelder Dufours modell-utvalg, har Jan Petter Meringdal tro på at Dufour 335, 375 og 405 vil bli volumselgerne. Dufour 335 ble vist under Paris-utstillingen rett før jul, og ifølge Meringdal fikk den en kjempemottagelse. Hele 26 kontrakter ble signert under utstillingen. Det betyr at modellen for øyeblikket er utsolgt.

– Den nye Dufour 36 Performance er også spennende, og dette segmentet – det litt mer racingorienterte – er nytt og spennende for oss, sier Jan Petter Meringdal til SEILmagasinet.

Den store relanseringen av Dufour på det norske markedet vil skje i weekenden 28. og 29. januar. Da er det åpent hus i Leangbukta og det vil da være en Dufour 375 på plass i utstillingshallen til Lunde Båt AS.