Søk i arkivet

Viking fornyerUdødelig støvel i ny versjon

Den såkalte seilerstøvelen – som var allemannsmote på 1960- og 1970-tallet – er her igjen.

De fleste med ungdomsår på 1960- og 1970-tallet vet hva seilerstøvelen er. Den gikk «alle» med og den ble et rent moteplagg. Siden har støvelen levd et tilbaketrukket liv i skyggen av all verdens andre fancy fotplagg, men nå har Viking fottøy plukket frem modellen igjen.

LAV MODELL. Seilerstøvelen er en såkalt «mid-cut»-støvel, hvilket betyr at skaftet rekker opp til midten av leggen. Slik var den også i gamle dager, men nå er det også kommet en ny og lavere versjon, som nærmer seg det man vil kunne kalle en skolett. Modellene har fått navnene Regatta og Skagen.

Begge støvlene er produsert i naturgummi, og ifølge Viking blir støvlene håndlagd bit for bit. De har også et hurtigtørkende fór av polyester i skaftet og kanvasfór i tåparti for bedre stabilitet. En ergonomisk innleggsåle kan tas ut til tørking. Yttersålen har et gripemønster som er tilpasset båtdekk, og den høye støvlen har detaljer i skinn. Alt ifølge produsenten.

Prisen er kr 499 for den lave (Skagen) og kr 599 for mid-cut-modellen (Regatta).

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen