Diva 24 DC

«Dagstur-Melges» fra Sverige

«Dagstur-Melges» fra Sverige

Rykende fersk fra svenske Bernt Lindquists tegnebord – Diva 24 DC som på mange måter kan sies å være en turutgave av Melges 24.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en båt som skal gi maksimal fart på kryss og unnavind, samtidig som det skal være en båt å nyde late dager i, sier Bernt Lindquist, svensk konstruktør som har stått bak alle Diva- og Fabola-modellene opp igjennom årene.

Og båten det dreier seg om, er Diva 24 DC – DC for å indikere at det er en dagsturbåt. Men det fins også overnattingsmuligheter for fire under dekk, og en liten bysse til å tilberede mat i. Et toalett er det også funnet plass til.

VIPPEKJØL. Diva 24 DC har en dyp kjøl (1,86 m) som kan vippes inn i skroget slik at dypgående kan reduseres til 30 cm. Også roret, festet som det er på akterspeilet, kan vippes opp. Dette gjør også båten trailbar med en bil som kan trekke ca. 1300 kg.

Cockpiten er todelt; rormannen har sitt eget domene ved rorkulten der han sitter rett på dekk, mens det forenom er en tradisjonell cockpit med benker. Lindquist har lagt vekt på at båten skal være lett å håndtere; gjerne at den seiles av kun én person eller av et doublehanded-mannskap.

GODE SEILOPPLEVELSER. «Seilopplevelser» er et ord som stadig repeteres i konstruktørens presentasjon av båten. Det skal være seilopplevelser i form av gode seilegenskaper og fart unna været for gennaker eller spinnaker. – 14 knop, antyder han for å sette mål på farten.

Men, seilopplevelser skal også Diva 24 DC by på i kraft av å være en båt som kan by på behagelig turseilas og ta deg inn i små havner og viker der ingen andre båter kommer inn.

– I den nye Diva 24 har vi tatt de tre elementene Diva-båtene har vært kjent for; fine seilegenskaper, enkel håndtering og innovative løsinger, og kokt det ned til en konsentrert form som skal kunne by på – ja, netteopp, seilopplevelser, sier Bernt Lindquist.