En gjennomgang

Årets elektronikk-nyheter

Årets elektronikk-nyheter

Det er tøff konkurranse mellom elektronikkgigantene. Vi har sett på nyhetene sammen med elektronikkeksperten Gunnar Neslein.

Publisert Sist oppdatert

Navico har også en unik StructureScan-teknologi som gjør at man kan se bunnen svært detaljert. Navy Høvik har utviklet dette videre, og leverer en transportabel koffert med alt tilbehør som redningstjenesten og forsikringsselskaper kan ta med om bord i et hvilket som helst fartøy, og i løpet av sekunder gjøre søk på havbunnen.

Hos Navico fant vi også Lowrance’ oppgraderte HDS-serie, som nå har fått tillegget GEN2. Det nye er en dobbelt så rask prosessor som blant annet gjør at plotteren kan overlagre StructureMap-bildet i kartet, og på denne måten kan du lage din egen bunndatabase.   

NYTT FRA ITALIA. GeoNav hadde også nyheter å presentere. Selskapet som var først ute med plottere, har ikke hengt helt med de siste årene, men nå er de på banen igjen. Deres nye plottere på 10 og 12 tommer kan benytte kart fra Navionics og kart fra C-map. GeoNav har lagt inn en funksjon hvor plotteren beregner en rute til ett punkt, slik vi er vant med fra bil-navigasjon. Garmin har hatt denne teknologien i noen år.

«Oj, dette gikk riktig tregt», var første kommentar etter å ha lekt seg litt på GeoNavs nye plotter. Skjermhastigheten ble litt bedre da vi byttet fra C-map til Navionics-kart.

LITE NYTT FRA USA.Garmin var først ute med å gjøre brukergrensesnittet enklere. De var også først ute med berøringsskjerm, faktisk før Apple. Nå har konkurrentene tatt innpå, kanskje forbi også. Mens Simrad og Raymarine satser på et brukergrensesnitt hvor man kan  bruke både knapper og berøring, så er det enten eller på plotterne fra Garmin.

[Artikkelen fortsetter under bildet]