Diva 24

Dagsseilas med stil

Dagsseilas med stil

Diva 24 er «gentlemannsutgaven» av Fabola Campus 7.4.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten deler samme skrog og rigg som Campusen, men har fått et helt nytt dekk.  Diva 24 er også elegant dagseiler til under 300 000 kroner.

Cockpiten er som på en 35-foter, men likevel er det muligheter for å overnatte i den 24 fot lange båten. Det er satt av plass til do og en uttrekkbar bysse. Stilen kan karakteriseres som litt italiensk, og med plastikk-«teakdekk» ser båten bra ut – og den er riktig regnskogsvennlig.


JOMFRUTUR. Diva 24 fikk sin jomfrutur i frisk vind i slutten av juni. Med samme rigg, skrog, kjøl og ror som Campus 7.4, oppførte båten seg også temmelig likt.

Diva 24 har alle skjøter og fall trukket akter til rormannen, hvor det også er plassert to vinsjer. Vinsjene deler cockpiten i to med en sittegruppe forut  og en seilavdeling aktenom. Skjøter kan betjenes av både mannskap forut og rormannen akter. Det er ikke noe problem å seile båten alene, selv uten autopilot.

INNENBORDS ELLER UTENBORDS. – Det er plass til en liten innenbords diesel om det er ønskelig, forteller designer Bernt Lindquist.

Standard kommer båten med en brakett til en påhenger. Med åpen hekk  er det enkelt å betjene en slik motor.

– Båten vil også kunne bli levert med en sprayhood, eller et cockpittelt som vil gjøre den lille seilbåten til noe mer enn bare en solskinnsbåt.

EN ANNEN BÅT. – Dette blir en helt annen båt en Campus 7.4 selv om mye er likt. Diva 24 henvender seg til en annen målgruppe enn Fabola Campus, mener Lindquist.

Han forteller at responsen har vært bra så langt.