Søk i arkivet

Hanse 345To ratt, tre lugarer og 34 fot

Hanse lanserer ny modell om to uker.

Hanse 345 erstatter Hanse 355, og båten får verdenspremiere under messen i Amsterdam om to uker. Båten blir svært spennende for det norske markedet.

UNIK BÅT. Stadig flere kjøper båter med to lugarer, men dette er gjerne eldre par hvor barna er på vei ut av redet. Småbarnsfamilier ønsker tre lugarer, men har samtidig et begrenset budsjett, og de ønsker å betale minst mulig for en ny båt.

Skroget til den nye Hansen er akkurat under 10 meter, men kan allikevel leveres med tre lugarer. Det er unikt. Det er heller ikke mange båter på denne størrelsen med to ratt, noe Dufour 335 også har.

LIKE RASK. Hanse 345 er litt kortere og litt smalere enn Hanse 355, men verftet hevder i sin pressemelding at båten vil bli like rask som sin forgjenger. En sammenligning av data viser at nyheten blir litt tyngre enn forgjengeren, men noe av den økte vekten ligger i kjølen som også er litt dypere.

Masten er litt lavere, men seilarealet er kun 1,3 kvm mindre. Nyheten kan leveres med rullemast, og verftet har vraket North Sails til fordel for Elvstrøm.

NYE DETALJER. Hanse 345 har fått mange detaljer fra Hanse 385 og Hanse 415. Båten er utstyrt med kun to vinsjer, og alle fall og skjøter er trukket akter under dekk til rormannen. Disse vinsjene kan være elektriske mot et pristillegg.

Fokka er selvslående. Det gjør seilhåndteringen enkel.

Båten får en svært bred cockpit, noe som gir plass til to ratt. Cockpiten er trukket nesten ut til skroget akter, noe som gir en smalt dekk lengst akter. Det er rikelig med luker og vinduer. Akter får båten er stor badeplattform.

Planløsningen minner mye om Hanse 355. Det er plass til skap forut i lugaren forut. Nyheten ser også ut til å få en imponerende stor lugar der fremme.

Hanse 345 vil bli støpt med vinylester som er bedre og dyrere enn polyester. Hovedskottet blir laminert fast til skrog og dekk.

Noen data

Hanse 345            Hanse 355

LOA      10,40 m        10,59 m

Bredde    3,50 m          3,55 m

Dybde     1,87 m          1,85 m

Vekt      6,2 tonn        5,8 tonn

Ballst     2,0 tonn       1,8 tonn

Motor         18 hk           21 hk

Mastehøyde 15,75 m  16,43 m

Seilareal 55,0 kvm     56,3 kvm

Storseil  32,5 kvm      35,3 kvm

Fokk      22,5 kvm         21 kvm

 

UNDER DEKK: Denne skissen gir et inntrykk av hvordan det blir under dekk i nye Hanse 345.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen