Søk i arkivet

Ny vri:Seilbrett med sitteplass

Nå kan du også sitte og seile brett!

Hva sier du om en planende seilfarkost som du pakker ut av en liten plastbag, pumper opp til et flott seilbrett, monterer to ribøyler, mast, ror og seil? 15–20 minutter etter at du har tatt ut veskene fra bilen er du klar for en fartsfylt seilas. 

Du sitter mykt og komfortabelt på det oppblåste gummiskroget, eller under frisk kryss ute på ribøylen til lovart. Seilet er skjøtet til et skrev over rorkulten. Du har én hånd på rorkultforlengeren, den andre på skjøtet.

MANNSKAPSVEKT 180 KG. Seilet fås valgfritt med 5,4 m2 eller 7 m2 duk, begge med tre spiler og «flat-top». Masten er i karbonfiber. Brettbåten kan seiles av to barn sammen med én voksen, eller med totalt opp til 180 kg mannskapsvekt. Det vil  si at dette er et morsomt leketøy for både unge og gamle som liker fart og sjøsport.

I følge produsenten er båten svært stabil. Den har to luft- og vanntette rom, monteres og demonteres uten behov for verktøy. Lagres og transporteres i to plastvesker med målene 140 x 40 x 35 cm.

FRANSK. Ideen og konstruksjonen er fransk. Tiwal heter produktet som lages av en produsent med samme navn i Vannes, Frankrike.

Noen data: Loa 3,20 m, bredde 1,60 m, mastehøyde 4,30 m, totalvekt: 50 kg, skrog i tre lag PVC-duk, North Sails i Dacron og monofilm, karbonfiberblokker fra Harken. 

Prisen i Frankrike er 5490 euro (ca. kr 40.000).

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen