Søk i arkivet

Sikkerhetsprodusent på offensivenHundevester støtter blindesaken

Våre firbente venner skal også sikres på sjøen. Og kvinner skal vekke mennene.

Vest- og flyteplagg-produsenten Regatta inngikk nylig et samarbeid med Norges Blindeforbund, noe som innebærer at deler av inntektene ved salg av Regattas hundevester går til blindeforbundets satsing på førerhunder.

BADEGLEDE. Et par av hundene selv fikk oppleve Sjøen for alle, og under en travel åpningsdag navigerte de seg rolig, trygt og lydig frem i menneskemengden. Begge hadde på seg hver sin vest, og ved synet av utstillingens badebasseng utviste de to labrador-hundene yr badeglede.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BADEGLEDE: Det manglet ikke på badelyst blant blindehundene som besøkte Sjøen for alle. [SEILfoto: Morten Jensen]

– Blinde og svaksynte er også en gruppe som trives ved og på sjøen, og deres følgesvenn, førerhunden, trenger også beskyttelse, sier Regattas leder, Irene V.  Mjelde, som også er vitne til at stadig flere hunder er med om bord og tar del i båtlivet.

Mjelde er opptatt av å kle opp sjøfarende med flyteutstyr, og da ikke minst kvinnene, som hun mener vil kunne påvirke sjøens mest utsatte personer, voksne menn, til å bruke vest.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

ROSA: Denne rosa-fargen skal inspirere menn til å bruke vest, mener Irene V. Mjelde i Regatta AS.  [SEILfoto: Morten Jensen]

– Vi vil at disse kvinnene skal påvirke mennene i sitt liv til å bruke flyte- og redningsprodukter, og for virkelig å synliggjøre dette har vi lagd noe vi kaller Pink Survival – i fluoriserende rosa farge. Vi henvender oss til jenter og kvinner i alle aldre som gjennom de knall rosa produktene skal stå frem og synliggjøre at man vet hvor viktig det er å ha flyteplaggene på seg.

SAMARBEID. Mjelde forteller også at de har inngått et samarbeid med fjellklatreren og turmennesket Cecilie Skog, som nå har begynt å seile i en båt av typen Ovni ved navn FRYD.

SEILER: Cecilie Skog har også begitt seg ut på sjøen. Nå er det ikke bare skog, fjell og padling som gjelder. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen