DELER: B&G sender ut båtens data via trådløst nettverk, som så gjør det mulig å bruke avanserte apper som iRegatta på nettbrett.
BUTIKK: Navico lanserer butikk med kart og apper hvor du kan kjøpe dette rett fra plotteren, men først må du logge mobilen på båtens Wi-Fi-nett.
Skjermløs: Raymarine Wi-Fish mangler skjerm, men sender sonarbildet til mobil eller nettbrett.
Radar: Furuno har lansert en prisgunstig radar med nettbrett som skjerm. Med appen fra Nobeltech kan du få radarbildet på toppen navigasjonskartet.
DYBDER: Navionics har lansert SonarChart hvor brukere kan lage sine egne dybdekart. Ideen er å dele denne informasjonen mellom brukerne, men dette tillater ikke norske myndigheter.
NATT: Seapilot satser på et marked hvor navigasjon foregår på nettbrett og utvikler både programvare og utstyr for det. Med AIS ser du andre fartøy på kartet, og med GPS-kompass blir kursen din nøyaktig.
DIGITAL SWITCHING: Snart kan du styre det meste av elektriske duppedingser på båten via nettbrett eller plotter.
SAILMON: Sailmon er et nederlandsk firma som lager store skjermer for masten. Skjermene kan til og med brukes til å vise film.

Plotter + nettbrett = sant

Båtens elektronikk og nettbrett er blitt gode venner. Wi-Fi i båten gir nye muligheter, og det er blitt enklere å oppdatere kart.

Publisert Sist oppdatert

Den maritime elektroniske industrien har fått en tøff utfordring fra mobiltelefoner og nettbrett de senere årene. I stedet for å kjempe imot, har bransjen heller sett nye muligheter. Skjermen – den som viser brukeren dataene – kan nå like gjerne være en smarttelefon eller et nettbrett.

Nettbrett bygges i enorme serier, og utviklingen går lynkjapt. Produsentene av båtelektronikk har innsett at de må konsentrere seg om det de kan best. Båt­­elektronikk­produsentene skal leve av å levere nyttig informasjon til skjermene.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER