Søk i arkivet

Monica RodalFra Volvo Ocean Race til America's Cup

Seilerjenta fra Moss har fått en fot innenfor seilingens proffmiljø, og jobber nå tett mot det amerikanske America's Cup-prosjektet via sin jobb hos Helly Hansen.

INTERNASJONAL: Rodal veksler mellom
å jobbe for Volvo Ocean Race og America's Cup

INTERNASJONAL: Rodal veksler mellom å jobbe for Volvo Ocean Race og America's Cup

31 år gamle Monica Rodal startet å seile Optimistjolle i Moss som 11-12 åring og gikk gradene via E-jolle til hun satset på seiling full tid etter avsluttet videregående skole. I to år, i 2008/09 var det full gass i 470 med OL i London som mål. Dit kom hun ikke, men landet en jobb hos Helly Hansen som skulle bli starten på en karriere innen sports management etter en Bachelor grad fra NIH. I den forbindelse fikk hun en traineejobb hos Volvo Ocean Race som føre til fast ansettelse, samtidig som hun deltok i Norges Seilforbunds NorSteam prosjekt.

Jobbet for Oracle Team USA

Fra Volvo Ocean Race gikk ferden direkte til America’s Cup der hun jobbet under Russell Coutts i 2015-17 før hun satte nesa hjemover og tilbake til Helly Hansen. Her fikk hun ansvar for Mapfre i VOR 2017/18 og for American Magic i AC 2021. Samtidig som hun er engasjert på høyt nivå internasjonalt innenfor sports management, håper Monica å få seilt J/70 til sommeren og føler seg privilegert som kan kombinere arbeid og hobby. I årets siste helgeutgave av Seilmagasinet på nett forteller hun Mikkel Thommessen om sin spennende karriere.

HH: American Magic bruker
seiltøy fra Helly Hansen.

HH: American Magic bruker seiltøy fra Helly Hansen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen