SEILERE:

HJERTEROM: Susanne Wexels og Ida Patel Hellum inviterer med seg sårbar ungdom fra det dypeste Oslo med ut på tur i seilbåter. – Vi ønsker å vise dem at havet er for alle og gi dem et lite vindskift i livet, sier de.
UNGDOM: Mange finner seg fort til rette og de får prøve seg bak roret. Arne Lothe og hans stolte pappa fra Familiens hus er med utpå. Familiens hus driver helsefremmende og forebyggende arbeid.
SEILERE: Alle de fire jentene i Vindskift har selv seilerbakgrunn og er med ut på tur. Ida startet sin karriere i Optimist, men kjøpte tidlig sin egen IF som hun dro på jenteturer med. Her bruker de KNS’ J/80-er.
VINDSKIFT: Fire jenter står bak Vindskift, fra venstre Susanne Wexels, Hedda Anker Hvinden, Elisabeth Monrad-Hansen og Ida Patel Hellum.
NY SESONG: Susanne Wexels og Ida Patel Hellum er i full gang med å planlegge Vindskifts fjerde sesong, og i år håper de å få spredd ideen sin over hele landet.
MESTRING: Undommene som er med ut deltar i seilingen og kjenner på mestringsfølelse. De fører til latter, smil og gode klemmer som hos disse tre jentene fra Frigo.
FOLIERT: En av J/80-ene til KNS er dresset opp med Vindskift-folie på skroget. Folieringen er sponset av Sparebankstiftelsen DnB.
PÅ GRESSET: Før og etter hver tur er det samling på gresset foran KNS? kontor i Huk Aveny 1. Denne gangen er deltagere fra Frigo, Friluftssenteret i Gamle Oslo, som er med.

Hjerterom på havet

– Forhåpentlig kan vi skape et lite skift i hverdagen for noen mennesker ved å ta dem med ut på havet, sier Ida Patel Hellum. Hun og Susanne Wexels hadde ideen til prosjektet «Vindskift».

Publisert Sist oppdatert

– Jeg føler at jeg flyr! Jeg er fri! Jeg er kongen – kan vi ikke seile til Afrika?

Helt forut i en seilbåt står en ungdom med armene spredt ut som vinger, slik Kate Winslet gjorde det i armene til Leonardo DiCaprio i den legendariske filmen om «Titanic». En venn holder ham godt fast der han vagler foran forstaget, for han er ikke så vant med å være i båt. Under føttene hans fosser det rundt baugen, vinden tar fatt i håret hans. Ordene slynges ut i den friske ettermiddagsluften. Foran ham ligger havet. Oslofjorden.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER