Søk i arkivet

NORSK: Martin Møller Hovda fikk en sterk 4. plass i VM.
NORSK: Martin Møller Hovda fikk en sterk 4. plass i VM. Foto:
Foto:
Foto:

Møller Hovdas beste plassering

Med fjerde plass i IFCA-VM viser vestlendingen at han tilhører verdenstoppen.

KREVENDE: Slalom er en svært
teknisk og fysisk disiplin.

KREVENDE: Slalom er en svært teknisk og fysisk disiplin. Foto: Nicole Riederer Lightnic Photography

VM i slalom ble holdt på Sylt i Tyskland denne uken. Slalom er en disiplin hvor seilerne slører mellom bøyer, hvor fart, teknikk, og taktikk er viktig. Disiplinen har fått en voldsom økt tilslutning de siste årene, og i Tyskland er windsurfing fremdeles stort. Martin Møller Hovda fra Karmøy fikk et resultat som overrasket selv ham selv.

– Fjerdeplass i VM er uten tvil min karrierebeste. Jeg var sjukt nærme pallen. Jeg hadde aldri forhåpninger om pallplass, men jeg fikk blod på tann da jeg var så nærme. Det skilte bare 1,3 poeng, uttaler Møller Hovda på facebook.

Jevn bra

De 64 seilerne blir delt opp i heat hvor de beste går videre til delsfinaler og finale. Det ble seilt fem slike runder, hvor de to dårligste ble strøket. Møller Hovda kom til finalen i fire av de fem rundene, og hadde en andre og to fjerdeplasser, og strøk en sjette og 32. plass. Franske Basile Jacquin tok en suveren førsteplass, mens veteranen Gunnar Asmussen tok andre, og Vincent Langer på tredje, begge fra Tyskland.

Norske Sondre Krey seilte også bra, og ble tredje beste master-seiler, og 20 over-all.

SYLT: Windsurfing er stort i
Tyskland og regattaene på Sylt trekker mye publikum.

SYLT: Windsurfing er stort i Tyskland og regattaene på Sylt trekker mye publikum. Foto: Nicole Riederer Lightnic Photography

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen