Søk i arkivet

Seilmagasinets helgeportrettUng og Lovende

Mathias Berthet er kanskje den mest lovende seileren vi har sett på flere tiår. Nå satster han og makkeren Alexander Penty på OL i Marseilles

Med fransk verdensmester til far og mor som har representert Norge i OL, er det kanske ikke så rart at unge Mathias Berthet satser på en karriere i seiling. Men han vil ikke ofre skole og utdanning og mener han kan kjøre fullverdig parallelle løp.

Etter en oppsiktsvekkende karriere i Optimistjolle med sølv og bronse i VM gikk Mathias over i 29er for tre år siden der han fikk med seg den like gamle Alexander Franks-Penty. De to har nå to gull i ungdoms VM i seiling, men er aktve langrennsløpere om vinteren.

Frem til VM var laget ubeseiret denne sesongen, og etter å ha vunnet kvalifiseringen buttet det litt mot i gullfinalen der de endte på 7.plass.

Kommende uke stiller Mathias og Alexander til start i EM for 29ere der de møter 209 konkurrenter på Gardasjøen i Italia. Det blir det siste store mesterskapet i 29er. Deretter blir det 49er for de to KNS seilerne som har OL i 2024 som mål.

Mathias er ukens lørdagsportrett i samtae med Mikkel Thommessen.

Mathias Berthet og Alexander
Franks-Penty i fint driv på sløren

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty i fint driv på sløren

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen