Sterk hardværsseiling av nordmennene

Med 20 knops vind i La Rochelle fikk seilerne vasket seg i dagen Eurosafregatta. Det passer de norske seilerne godt.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Arkivbilde fra 2013 av Mathias Mollatt i trening utenfor Moss.

Det var helt andre forhold som møtte seilerne på banen utenfor La Rochelle idag. Gårsdagens lette bris var erstattet av en hissig nordavind på opp mot 20 knop og vindretningen ga vanskelige forhold med mange hull og vindskift.

De norske seilerne lot til å trives under disse noe mer krevende forholdene og seilte tidvis meget bra. Laserseileren Mathias Mollatt som tidligere har strevet med å få til en jevn serie var idag jevnheten selv og med plasseringene 4, 8 og 5 ligger han nå på 15. plass sammenlagt, med bare fem poeng opp til 6. plass. De to andre nordmennene, Hermann Tomasgaard og Henrik Begby kullseilte begge fra gode plasseringer og kom seg derfor ikke til gullfinalen som starter fredag. NIck Thompson GBR leder det sterke feltet på 63 båter, mens svenske Jesper Stalheimn ligger på 4. plass før finalene.

I jentenes Laser Radial dominerte Marthe Enger Eide med 2. og to 1. plasser. Hun seilte seg dermed opp til 2. plass i sammendraget, kun to poeng bak ledende Pernelle Michon, FRA. Line Flem Høst falt litt av lasset i den sterke vinden og med 7, 2 og 6 i det åtte båter store feltet, ligger hun nå på 3. plass sammenlagt. Ina Berentsen Kullmann hadde plasserigene 3, 7 og 4.

Brettseileren Maria Aadland Mollestad avsluttet dagens seilaser på en imponerende måte med 2. og 3. plass i et sterkt felt som domineres av polske seilere. Med 9. plass sammenlagt er medaljefinale i sikte for Bærumsjenta som nå seiler for KNS.

Også Sebastian Wang-Hansen har medaljefinale i RS:X innenfor rekkevidde etter dagens seilaser som ble avsluttet med 7. og 8. plass. Med det ligger han på 10. plass sammenlagt.

Treneren Jan Steven Johannessen var godt fornøyd med de norske seilerne. - Helt fornøyd blir jeg jo aldri, men jeg synes mange av våre seilere  var bra idag, sa han.