Americas Cup

Valencia en gang til

Valencia en gang til

De massive protestene og klagene som har kommet fra både seilere og medier mot Valencia som arena for Americas Cup har ikke blitt hørt. Nå ser det ut til at den spanske byen blir vert for også det neste AC.

I følge flere av de ledende mediene i Valencia har Americas Cup Management (ACM) og myndighetene i byen nylig blitt enige om en avtale. Innholde i avtalen skal etter planen offentliggjøres i løpet av en uke.

VERT. Hovedtrekkene i avtalen skal være at Valencia blir vertsby for det 33. Americas Cup og finalen skal seiles i 2009. Mandag hadde Ernesto Bertarelli, Alinghi sjef, etter sigende et møte med den spanske statsministeren om tema.

Formatet for det neste AC skal etter sigende bli bygget opp rundt de samme rundene med seilinger som var sist gang. Valencia skal ha to såkalte Acts - en i juni og en i juli 2008.

KLOKKER. I følge de samme rapportene så skal også Rolex nå være på plass som hovedsponsor for utfordrer regattaene.

Mens Alinghi har forhandlet med de spanske myndighetene har to nye lag meldt seg som offisielle utfordrere. Det sørafrikanske laget kommer tilbake, og det britiske Team Origin har også meldt seg offisielt på. De skal etter planene offentliggjøre noen av sine seilere under båtmessen i Southampton i september.