Watski Skagerrak TwoStar 2008

Fartsfylte seilere inntar Hankø

Fartsfylte seilere inntar Hankø

Et stort antall båter er nå kommet i mål til Hankø i Watski Skagerrak TwoStar. Alle klassevinnerne er klare og den friske natten har forløpt uten store uhell. Tvertimot var det bare blide ansikter å se, og mange kunne vise til at de hadde satt personlige fartsrekorder i natt.

Publisert Sist oppdatert

– 23,6 knop er rekorden på loggen vår. Da stod vannet som en søyle opp fra vantene; det var utrolig, sier Ketil Johansen om bord i Hanse 470en LISE.

Og slik var det for mange andre; flere så to-tallet først og nesten alle kan skryte av å ha hatt over 15 på loggen. De fleste rekordene ble satt uten spinnaker, for dem sørget høyere makter for å få ned. Eller for å si det med Kjell Inge Heiberg om bord i ELANOR:

– Vi satte spinnakeren, vår herre tok den ned.

For deres vedkommende skjedde det da det ene halshjørnet av spinnakeren røk og spinnakeren konverterte til å stå som et flagg ut fra riggen. Men før det hadde de 20,6 knop på loggen.

SEILMAKERNES SEIER: Av alle de fartsfylte seilerne, er seilmakerkompanjongene Christen With og Thomas Nilsson fra North Sails de aller raskeste med sin Farr 40 WOLFPACK. De vant sin klasse og ble beste båt over all med halvannen times margin på deres hardeste komponent, ELANOR, med Tor Hove og Kjell Inge Heiberg.

I den minste LYS-klassen gikk seieren til Skottland med Joey Gough og Twig Olsen i First 32s5en TANGLE OF THE ISLES.

De andre klassevinnerne:

LYS 1,21-1,24: TWOSOME (Twostar 36) - Tormod Lie/Bengt Danielsen, Fredrikstad/KNS

LYS 1,25-1,30: PEPES BODEGA (Elan 37) - Fredrik Brandt-Rasmussen/Bjørn Forslund, Asker/Vetsfjorden

LYS 1,31-1,35: FRITT FRAM (First 40.7) - Audun Gjøstein/Tom Haugen, Asker

LYS 1,36 og større: WOLFPACK (Farr 40) - Christen With/Thomas Nilsson, Asker/KNS

Flerskrog: RASTLØS (TRT 1200) - Lars Reinskou/Jon Reinskou, Moss

Full resultatliste finner du her.