Hollænderseilasen 2008

Holl¾nderseilasen 2008 Hollender Holl¾nder'n

Stille start – glimrende avslutning

Starten på årets Hollænderseilas så ikke spesielt lovende ut, men endte opp med flotte forhold i vind fra syd.

Publisert Sist oppdatert

Da shorthanded-klassene startet klokka 0800 om morgen på lørdag ante deltagerne lite om at de flere timer senere ville ligge å drive ved Mølen. Det ble den berømte «omstarten» ved rundingen av øya i utløpet av Drammensfjorden, og de båtene som startet senere på formiddagen hadde en fordel av å ikke benytte seg av seilt tid i vindstille.

I klassen for store shorthander-båter var det PEPES BODEGA med Fredrik Brandt-Rasmussen som skipper som tok seieren. 

Ifølge Vidar Moe, som seilte Elan 40en VENUS sammen med Egil Norli, var det tre båter som kom seg av gårde før de andre ved Mølen: PEPES BODEGA, BLÅ STÆR med Kjell Ulrik Sandvig og GODE VENNER med Elling Rishoff. Dette ble også rekkefølgen i mål.

– Vi var er veldig fornøyd, men det var litt stille ved Mølen, men det tok seg heldigvis opp, sa Vidar Moe til SEILmagasinet.

DAMMANSPORET.  En av Hollendærseilasen 2008' lykkelige vinnere ble Reidar Sundvor og hans mannskap i X-102en BLUE EYE. Etter målgang i Son fortalte mannskap Jon Damman til SEILmagasinet at de la gullegget ved Mølen og passerte en mengde båter i det som fikk navnet «Dammansporet». BLUE EYE vant klassen LYS 1,19 - 1,23.

Først av alle tilbake til Son, og dermed «line honour», var Petter Chr. Eriksen i Tartan 3700en HANNE. Eriksen var i mål klokka 1813  lørdag kveld og de deltok i klassen Tur 1.

Arrangøren var fornøyd med arrangementet, til tross for at undertegnede møtte en nervøs regattasjef Geir Frostrud i vindstille ved Mølen. Men det endret seg etterhvert.

Det ryktes også at deltagerne var svært fornøyd med det sosiale arrangementet i Son etter målgang.

Resultater finner du her.