Thomas Coville på vei rundt jorden

Tre dager fra Brest til Kanariøyene

Tre dager fra Brest til Kanariøyene

18. november forlot Thomas Coville Brest i trimaranen SODEBO. Målet: Å slå Francis Joyons rekordseilas jorden rundt. Det tok han tre døgn å nå Kanariøyene...

Publisert Sist oppdatert

Det er Francis Joyon som er den offisielle innehaveren av jorden rundt-rekorden. Rekorden lyder på 57 dager, 13 timer, 34 minutter og seks sekunder. Den rekorden ble satt i Joyons trimaran IDEC – og det er tiden Coville kjemper mot.

Akkurat nå ligger Coville 57,2 n mil bak skjema, et skjema du forøvrig finner på rekordforsøkets nettsider, hvor også ruten og tiden til Francis Joyon er lagt til.

Båten SODEBO er bygd av Boat Speed i Australia og ble sjøsatt i juni 2007. Båten er en trimaran på 105 fot og er bygd spesielt for Thomas Coville. Boat Speed er det samme verftet som bygde B&Q for Ellen MacArthur. Designere er Nigel Irens og Benoit Cabaret.

Det er solide dimensjoner for en solo-båt: 32 meter lang, 16,55 meter bred, den veier 12 tonn og har et dypgående på 2,5 meter. Seilarealet er heller ikke mindre imponerende – storseilet måler 227 m2, genua 152 og gennakeren er på 305 m2.

I juli 2008 satte Coville ny transatlantisk rekord på 5 dager, 19 timer, 29 minutter og 20 sekunder, med start i New York og målgang ved Lizard Point i England.

Du kan se en video av båten her.

Du kan følge Thomas Coville her: