Søk i arkivet

Rekorddeltagelse og flotte forholdTre blad With raskest rundt Oslofjorden

Tre generasjoner With var om bord i båten som var raskest i Oslofjorden Rundt.

Christen With var skipper, men i «afterguarden» stod nestoren Ole With og hadde overoppsynet. Og på dekk lå unge Sivert With (8). Og sammen fræste de rundt Oslofjorden som aller raskeste båt. Og det skulle nesten bare mangle, for båten de seilte var Cookson 50en CAMILLA med svingkjøl.

Kanskje er den landets raskeste seilbåt? Det vil vi få en pekepinn om allerede denne uken, for da møtes CAMILLA og kong Haralds Transpac 52, FRAM XVI, til dyst i Helly Hansen Skagen Race.

REKORDDELTAGELSE.
Oslofjorden Rundt kunne oppvise rekordstort deltagerantall med over 70 båter på deltagerlisten, og til seilernes og arrangørens store glede ble arrangementet velsignet med vind. Litt slengete og utfordrende var den, men det var i alle fall vind.

Deltagerlisten var spekket med ambisiøse seilernavn, men de var i det store bildet i fåtall, for Oslofjorden Rundt er først og fremst en massemønstring, og da starten gikk med nærmere 70 spinnakere satt, rapporterer Asker Seilforenings informasjonsansvarlige, Terje Gustavsen, om et syn som kunne ligne på Færder’n.

Shorthanded-seilerne – 34 i alt – tjuvstartet fredag (15. mai) ettermiddag og fikk en fin seilerkveld der de fleste kom i mål før midnatt. 17 av dem fortsatte med shorthandedseiling også lørdag, mens resten fylte opp båtene sine med mer mannskap og deltok i de ordinære klassene.

Blant shorthanded-seilerne var det få overraskelser, og over all-vinnerne i Watski Skagerrak TwoStar for noen år tilbake, Sven Are Løtveit og Jan Muren, viste at de har formen inne før årets TwoStar og vant LYS-klassen for de største båtene begge dager.

Fredrik Brandt-Rasmussen og Bjørn Forslund vant den andre shorthandedklassen. Dermed sørget de for hjemmeseier i begge shorthanded-klassene.

I den største LYS-klassen var CAMILLA med With-klanen om bord best.

For øvrig ble det klasseseire til Birger Sevaldsen, Bundefjorden, Terje Hall Torgersen,  Bundefjorden, Ketil Fridheim, KNS, Jan Spilleth, Bærum og Espen Wium, Asker.

 

Komplett resultatliste finner du på Asker Seilforenings hjemmeside (under resultater).

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen