Søk i arkivet

Alle er vel i målRookienes race i Hankø OneStar

Det ble to debutanter som vant hver sin klasse i Hankø OneStar.

Bjørn Forslund fra Vestfjordens Seilforening og Egil Norli, Fredrikstad deltok begge for første gang i Hankø OneStar (tidligere Simrad OneStar), og de vant hver sin klasse i en regatta som værmessig kanskje er den beste til dato av samtlige One- og TwoStar-regattaer.

DRØMMEFORHOLD. Mellom 6 og 12 m/sek med retning fra syd til vest stod gjennom hele regattaen, som for raskeste båt varte 21 timer og for siste båt tok 26 timer. Klokka 12 lørdag formiddag kunne regattasjef Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening klokke inn sistemann ved Garnholmen utenfor Hankø.

Først i mål kom Tor Hove, Bærum i Elan 410en ELANOR, men det holdt ikke mot båtene som kom inn etter ham med lavere LYS-tall.

ÅRETS ROOKIE. Aller best ble Vestfjordens Bjørn Forslund, som seilte sin Elan 37 PEPEs BODEGA til seier i klassen for båter med LYS-tall 1,28 og lavere. Forslund har deltatt i flere doublehanded-regattaer og var før start nummer 13 på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, men det er første gang han tar steget helt ut og seiler alene.

Og det gjorde han med suksess. Han seiler en Elan 37 med kort kjøl og valgte å måle inn kun en kryssfokk, noe som ga båten 0,02 lavere måltall enn søsterbåten NICOLINE til Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad – noe som skilte de to båtene slik at de seilte i hver sin klasse. På vannet var imidlertid duelle dem imellom hard; de passerte mållinjen med 17 sekunders mellomrom!

NERVØS. Egil Norli gikk lenge og talte på knappene om han skulle delta eller ikke; om han skulle våge å seile helt alene. Han var derfor regattaens seneste påmeldte.

– Jeg var nervøs før start og nervøs under regattaen, sier han.

Dette synes å ha vært en positiv nervøsitet, for Norli seilte sin Elan 40, VENUS, med bravur.

– Kjell Inge Heiberg satte nylig riggen på båten, og det har gitt båten en helt annen trim enn tidligere. Nå er den blitt virkelig harmonisk og rask, forteller Norlis makker i doublehandedregattaer, Vidar Moe, som selv var den ene av de to som måtte bryte regattaen etter en broach der spinnakerbommen ble slått mot fokkestaget og knakk.

TROFAST SVENSK DELTAGER. Peter Dahlsten fra Sverige tok andreplassen i den «lille» klassen.

– Det er fantastisk hyggelig å komme hit å seile sammen med «de norske killarna». Her oppe er det et unikt miljø. Jeg angrer ikke et sekund på å ha tatt turen helt fra Göteborg, sier han.

På premieutdelingen i kveld vil han være den første utenlandske seileren som mottar «stjerneflagget» som markerer at han har fullført fem One- eller TwoStar-regattaer.

Også Egil Norli vil motta et slikt flagg, mens Tormod Lie fra Fredrikstad og Tor Hove har kvalifisert seg som de to første til å få stjerneflagg med to stjerner, noe som markerer at de har fullført 10 seilaser.

ÅRETS SEILER. Nummer to i den store klassen ble Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad, og ved at han slo Tor Hove, tar han over ledelsen i konkurransen om å bli Årets Shorthanded Seiler 2009.

Komplette resultater finner du her.

LEDER: Lars Petter Karlsen har overtatt ledelsen i konkurransen om å bli Årets Shorthanded Seiler.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen