Kan bli offentliggjort om halvannen uke, men foreløpig:

Hemmelig sponsor for norsk VOR-båt

Hemmelig sponsor for norsk VOR-båt

Brikkene faller på plass for norsk deltagelse i Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Sjansene for at Norge stiller med en norsk båt og norsk mannskap i neste Volvo Ocean Race øker for hver dag.

Etter det SEILmagasinet.no erfarer skal en sponsor snart være på plass i prosjektet, og der er alt klart for bygging av ny eller kjøp av brukt båt til oppgradering.

STYRET INFORMERT. Styret i Norges Seilforbund ble orientert om fremdriften og situasjonen under styremøtet mandag. Og opplysningene som ble lagt frem i det lukkede rom, skal være svært positive i følge informerte kilder.

En stor sponsor skal snart være på plass, og i løpet av halvannen uke håper ledelsen i Norges Seilforbund å kunne offentliggjøre hvem sponsoren er. Foreløpig er ikke kontrakten signert, og derfor holder NSFs prosjektleder og generalsekretær,  Espen Guttormsen, kortene tett til brysten.

– Vi regner med å komme med mer informasjon om båt og eventuell norske planer i løpet av ti dager, sier Guttormsen til SEILmagasinet.no

VOR-prosjektet jobber nå med konkrete prosjekt både når det gjelder finansiering og et nytt prosjektteam som skal drive det norske VOR-satsingen videre. Planen er at hele prosjektet skal flyttes ut av NSF-lokalene på Ullevaal stadion.

PENGEJAKTEN. Meglerhus skal også være i sving for på bidra med å skaffe nok penger.

Prosjektet er kostnadsberegnet til minst 175 millioner norske kroner.

– Vi trenger at ting faller på plass ganske raskt dersom vi skal få budsjettene klare i tide til en norsk båt, bekrefter Espen Guttormsen.

Parallelt med sponsorkontrakt for norsk båt jobbes det også med å få Oslo til å søke om å bli vertsby under neste runde av Volvo Ocean Race.

Ericsson Racing Team har gitt beskjed om at de ikke blir med på neste runde, og i Sverige regner mange med at landets muligheter til å bli vertsnasjon er svekket.

ETT TEAM PÅ PLASS.  Italia er det foreløpig eneste landet som har sagt klart fra at de garantert stiller med båt til neste race. Bilprodusenten Fiat stiller som sponsor for den italienske båten. I tillegg har VOR-ledelsen fått positive signaler fra land som Spania, Frankrike, Brasil og USA.

– Flere team jobber med konkrete prosjekter. Men de har nettopp fått de siste reglene for neste regatta, så de trenger nok ytterligere litt tid før de melder på båtene. Men det ser oppløftende ut, sier Knut Frostad til SEILmagasinet.no