Trøndelag Seilkrets

Skuer mot våren

Skuer mot våren

I Trøndelag kunne man seilt i hele vinter. Nå tenker man tanken for alvor.

Publisert Sist oppdatert

I Trøndelag har man hatt en vinter der tørken har vært mer faretruende enn snøen, og i prinsippet hadde det nok vært mer aktuelt å seile enn å gå på ski. Nå har imidlertid lavtrykksbanene funnet en nordligere rute og været har normalisert seg mer i retning av hva som er vinter.

KURS. Tanken på seiling har imidlertid ikke sluppet taket, og seilforeningene i Trøndelag Seilkrets går en aktiv sesong i møte. Fortsatt står noen kurs for døren. Et arrangør II-kurs skal avvikles 29. og 30. mars, og 17. mars kommer Per Christian Bordal fra Norges Seilforbund for å holde seminar for nybegynnertrenere. Hvordan kan vi spre seilglede uten å spre frykt, blir det store spørsmålet der.

CUP. Sesongens terminliste for kretsen foreligger også, og et av høydepunktene der er Midt-Norsk Seilcup. Tre regattaer teller sammenlagt: Halten Ocean Race 13. til 14. juni, Saltøya Rundt 21. juni og det hele avgjøres med Ytterøya Rundt 23. august.

Den aller første regattaen for året finner sted 10. mai, og det er Trondheim Doublehanded Vår. Søster-arrangementet om høsten blir arrangert 16. august.

NY I «FAMILIEN». Trøndelag Seilkrets teller åtte seilforeninger, hvorav en av dem, Malvik og Stjørdal Seilforening, på sitt årsmøte besluttet seg for å bli med i «SEILmagasinet-familien» ved å tegne kollektivt abonnement.