Seilsportsligaen

PÅ TOPP: Anført av Mathias Mollatt ligger Moss på toppen av tabellen etter første dag av første runde i seilsportsligaen.

Moss i tet etter første dag

Moss Seilforening har tatt en knapp ledelse etter første dag av seilsportsligaen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne fra Moss med landslagsseileren Mathias Mollatt til rors, viste seg, med knappest mulig margin, å være de beste etter første dag av seilsportsligaen. De leder med ett poeng foran Ran Seilforening og Brevik Seilforening, som ligger á poeng på en 2. plass. KNS og Larvik Seilforening deler fjerdeplassen ytterligere ett poeng bak.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

2. PLASS: Ran Seilforening med Leif Kristian Garvik til rors er nærmest mossinegene i tet.

Vanskelige forhold

Det var for det meste lite vind og vanskelige forhold. Spesielt tricky var det på banen som var lagt inne i Bjørvika utenfor operaen der 2. divisjon seilte. Der var det tidvis helt stille – eller vinden kunne nærmest danse hele kompassrosen rundt og snu opp ned på rekkefølgen.

Seilerne i 1. divisjon seilte under borgmurene til Akershus på det som kalles Oslobanen. Der var forholdene et hakk bedre. På tampen av dagen frisknet vinden i forkant av regnet som etter hvert kom inn Oslofjorden.

– Dette klarer selv ikke en meteorolog å finne ut av – det er for forutsigbart. Det kan du sitere meg på, sa Nils Melsom Kristensen, som er nettopp det – meteorolog.

Da hadde han og laget hans fra Hurum Seilforening akkurat blitt henvist til sisteplass etter at hele feltet hadde seilt rundt ham.

Flere seilere stilte spørsmålstegn ved plasseringen av ligarunden helt innerst i Oslofjorden. 

Tetgruppe på seks lag

I 1. divisjon fikk man unnagjort fem flighter. Tre seilforeninger vant sine runder tre ganger, Moss, KNS og Åsgårdstrand, men Åsgårdstrand fikk en tjuvstart og KNS en DNF som ødelegger sammenlagtresultatet. Hele åtte seilforeninger står med flight-seire, noe som demonstrerer hvor jevnt 1. divisjon ser ut i år.

Skal man i det hele tatt snakke om en tetgruppe ut fra poengene som ble delt ut og hva som ble prestert ute på banen i går, må det bli de seks første på tabellen: Moss, Ran, Brevik, KNS, Larvik og Åsgårdstrand.

Det er imidlertid jevnt også videre bakover på tabellen, og alt er åpent før annen dag av ligarunden, som kan bli enda mer tricky. Værvarselet forteller om enda mindre vind.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BREVIK: Dag Usterud og Brevik Seilforening var stadig i teten og ligger kun ett poeng bak Moss etter første dag.

1. divisjon tabell - Her kan du også følge dagens seilaser.

Østfold også i 2. divisjon

I 2. divisjon klarte man ikke å fullføre fire flighter; en gruppe gjenstår for at den skal bli komplett. Også i denne divisjonen er det jevnt og ingen lag som har pekt seg desidert ut. På toppen av tabellen ligger Soon Seilforening og Risør Seilforening – poenget foran Bundefjorden Seilforening.

Oslo Seilforening ligger på fjerdeplass, men kan bli forbigått av enten Hurum eller Sarpsborg som har en seilas mindre seilt, og som kan gå forbi Oslo dersom de vinner sin runde.

2. divisjon tabell

Det er med andre ord østfoldingene som så langt ser ut til å ha tatt best grep om ligaen så langt, og lettere skal de to foreningene, som for øyeblikket leder hver sin divisjon, neppe bli å ha med å gjøre når de kommer i gang med sin lokale liga som nettopp Moss og Soon Seilforening samarbeider om.

SOON: Den tricky banen utenfor Bjørvika er det Soon Seilforening med Magne Klann til rors, som har mestret best så langt.