Bacardi Cup

Pallplass for Melleby/Rivkin

De norsk amerikanske verdensmesterne fikk det tøft mot slutten, men sikret medalje i storfint selskap

Italienske Diego Negri/Sergio Lambertengi kom sterkt på slutten av årets Bacardi Cup og med 4. plass i den siste seilasen sikret de sammenlagtsieren i regattaen som ble seilt under flotte forhold på Biscayne Bay nær Miami. Italienerne var to poeng foran Brasils Robert Scheidt/Brian Fatih som igjen hadde seks poeng til gode på Eivind Mellby/Josh Rifkin som avsluttet regattaen med 8. plass.

Imponerende felt

Melleby og Rifkin som er regjerende verdensmestere i Star ledet regattaen etter fire seilaser, men fikk det litt tøft mot slutten og kunne ikke hindre at to lag kom foran dem på resultatlisten til slutt. Årets Bacardi Cup samlet i alt 72 startende båter og alt som kunne krype å gå av siste års mestere var på plass i regattaen som strakk seg over seks dager, med en daglig seilas.

Astrup i J/70

Årets Bacardi Cup var også åpen for den hurtig voksende J/70 klassen der 44 båter deltok, blant dem Eivind Astrups «Norwegian Steam» som endte på 35. plass. Han hadde med seg Bjørn Mørland Pedersen, Pål og Espen Tønnesson.