Søk i arkivet

SIKTER HØYT: Mads og Tomas Mathisen sikter høyt, og nå har Risør Seilforening igangsatt crowd funding for å hjelpe dem.
SIKTER HØYT: Mads og Tomas Mathisen sikter høyt, og nå har Risør Seilforening igangsatt crowd funding for å hjelpe dem. Foto:

Satser mot toppenKampanje for lokale OL-håp

Risør Seilforening hegner om sitt fremadstormende 49er-lag. Nå setter de i gang en kronerulling for å støtte dem.

Tvillingbrødrene Mads og Tomas Mathisen fra Risør Seilforening hører med blant Norges største fremtidshåp med tanke på internasjonal seiling. De har jobbet målbevisst helt siden de startet i RS Feva og deretter fortsatte 29er. Nå vaker de i vannskorpen og jobber for å slå igjennom internasjonalt i OL-klassen 49er.

De er uttatt på Norges Seilforbunds utfordrerlandslag, men med seilforbundets økonomi, betyr ikke det så mye i støtte i kroner og ører. Det er først og fremst i form av trenerhjelp NSF har kapasitet til å bidra. Pengene til å satse må de på det nivået hovedsakelig skaffe selv.  

Mest fra egen lomme

I år har Mathisen-brødrene et budsjett på 600 000 kroner. De har noe støtte fra lokale sponsorer, og de får noen tilskudd fra Risør Seilforening og Aust-Agder Seilkrets. Resten må de to studentene dekke fra egen lomme, noe som i praksis nok vil si familiens lomme.

For å bidra i dette regnestykket har ildsjeler i Risør Seilforening nå satt i gang en kronerulling på nettstedet spleis.no, og etter en snau uke har 17 givere sørget for at guttenes økonomi har fått et tilskudd på 5550 kroner. Kampanjen varer i snaue to måneder til, så holdes den innledende takten i givergleden, kan beløpet til slutt virkelig bli til reell hjelp for dem.

Les mer på spleis.no.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

MALLORCA: Første sjanse til
å vise hva vinteren trening har resultert i, får Mads
og Tomas Mathisen under regattaen på Mallorca i begynnelsen
av april.

MALLORCA: Første sjanse til å vise hva vinteren trening har resultert i, får Mads og Tomas Mathisen under regattaen på Mallorca i begynnelsen av april. Foto: Trond R. Teigen

Medalje i VM og OL-plass

Mads og Tomas har satt seg to store mål i år: Å ta medalje i junior-VM i 49er og å kvalifisere Norge for en OL-plass i 49er-klassen i Tokyo i 2020 – en plass de senere selv håper å bli uttatt til. Junior-VM skal de to seile på hjemmebane i Risør fra 1. til 7. juli, og der vil nok mange møte frem for å heie på dem.

Siden nyttår har Risørs seilerhåp vært i Portugal og trent, og i slutten av mars settes kurs for Mallorca der de for første gang vil få en føling med hva treningen har gitt. På Mallorca foregår den store internasjonale regattaen «2019 Trofeo S.A.R Princesa Sofia Iberostar», der også hele det norske landslaget stiller til start.

Mads og Tomas Mathisen har også en stor del av æren for at Risør Seilforening gikk til topps i Eliteserien i Norsk Seilsportsliga i 2018. Der seilte de alle rundene, og i år skal Risør Seilforening forsvare posisjonen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen