Søk i arkivet

BAK: Det norske flagget ble vist bak i rekkene under de friske forholdene i Hyères.
BAK: Det norske flagget ble vist bak i rekkene under de friske forholdene i Hyères. Foto:

Midt på treet i Hyères

Etter den gode innledningen der Caroline Rosmo lå på 2. plass etter første dag, falt de norske seilerne tilbake og havnet midt i feltet i Hyères.

Det startet så bra i den store, internasjonale regattaen i Hyères på den franske Middelhav-kysten. Caroline Rosmo lå på en oppsiktsvekkende 2. plass etter å ha blitt nummer 3 og 2 den første dagen. Men så kom hverdagen med plasseringer midt på treet i resten av serien – noe som endte med en 26. plass av de 50 deltagerne som hadde funnet veien til Hyères.

Heller ikke for brettseileren Sebastian Wang-Hansen ville det seg denne gangen. Sebastian har kvalifisert Norge for en OL-plass i RS:X i Tokyo i 2020; det som gjenstår for ham nå, er å seile så godt at Olympiatoppen blir overbevist om at han er verdt å sende til den japanske hovedstaden om et drøyt år.

I Hyères var han et stykke unna et slikt mål. Når beholdningen ble to ensifrete resultater i løpet av 16 seilaser og  brorparten av resten på 20-tallet, så holder ikke det. Sluttresultatet ble en 20. plass av 48 seilere.

Sebastian Wang-Hansen hadde med seg klubbvennene Endre Funnemark og Arthur Ulrichsen fra KNS. De havnet på henholdsvis 36. og 40. plass.

Gammel rutine holdt ikke

Norges tidligere Laser-ener, Per Arne Nilsen fra Mandal, som nå seiler for Christianssands Seilforening , fikk erfare at det ikke holder å flyte på gammel rutine i dagens Laser-felt i sitt come back i klassen. Det har nok skjedd en betydelig heving av nivået siden han seilte i toppen på 1980- og 1990-tallet. Per Arne fikk se navnet sitt på en plassering han nok sjelden, eller kanskje aldri, har sett før. Han endte sist. Riktignok deltok han ikke i de tre siste seilasene, men at han endte på 30-tallet i seks av de åtte øvrige seilasene i et felt som talte 34 seilere, forteller sitt om dagens Laser-klima.

 

Ialt deltok det 69 seilere i Laser Standard-klassen i Hyères.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen