Søk i arkivet

NY: Sébastien Simon er fersk i den krevende IMOCA-klassen. Nå leder han Bermuda 1000.
NY: Sébastien Simon er fersk i den krevende IMOCA-klassen. Nå leder han Bermuda 1000.

Nye navn for Vendee Globe

17 IMOCA seiler nå Bermuda 1000. Regattaen ledes av Sébastien Simon, en ung mann som kan vinne Vendee Globe.

LEDER: Unge Sébastien Simon
leder Bermuda 1000.

LEDER: Unge Sébastien Simon leder Bermuda 1000. Foto: François Van Malleghem

Det er ventet rekordstort deltagerantall i neste Vendee Globe med start 2020. IMOCA-klassen vokser. Det blir denne sommeren lansert mange nye konstruksjoner, mens eldre båter er blitt oppgradert, og holder seg konkurransedyktige. Bermuda 1000 er sesongens første store regatta i en sesong hvor også Fastnet vil bli stort for klassen.

Fra Figaro

Sébastien Simon leder Bermuda 1000 og er en mann vi kan vente å høre mye fra i tiden fremover. Han leder regattaen i en 10 år gammel båt, men det er ikke hvilken som helst båt. «Arkéa-Paprec» er gamle «PRB» med foiler. Sébastien Simon er fersk i IMOCA, og kommer fra Figaro-klassen. Dette er hans første soloregatta i en 60-foter.

Denne båten er bare en treningsbåt for Sébastien Simon. Han får sin nye båt i sommer, konstruert av Juan K. «PRB»s gamle skipper, Vincent Riou, er teknisk sjef for laget. De to skal også seile Transat Jacques Vabre i høst, og det blir sesongens høydepunkt.

Båten som nå leder Bermuda 1000, skal til bake til sin gulfarge. Den skal bli seilt av Kévin Escoffier, som gjør at det blir to båter og to skippere i laget. 

LES: Nå kommer jentene

VETERAN: Sam Davis er best av de
fire jentene i regattaen. I Vendee Globe er det forventet fem.

VETERAN: Sam Davis er best av de fire jentene i regattaen. I Vendee Globe er det forventet fem.

Mange nye navn

Bermuda 1000 er første smak på hva vi kan vente under Vendee Globe. Båter har skiftet eiere og har fått ny maling. Til tross for at det er 17 båter med i regattaen, mangler de største profilene. Av de fem første båtene, har alle foiler. 11 båter har rundet Azorene, og er på vei mot mål, av disse er det fem uten foiler.

På andre plass ligger tyskeren Boris Herman som startet med Mini Transat, gikk over til Class 40, og nå seiler den tidligere Sébastien Josses «Gitana16».

Rett bak ligger Samatha Davies som er en av fire jenter. Davies viste i høst at hun har farten inne, og hun kan helt klart bli topp fem i Vendee Globe.

Følg regattaen her.

IMOCA: 17 båter deltar i
Bermuda 1000.

IMOCA: 17 båter deltar i Bermuda 1000.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen