Christen With

Vant i fjor - vant i år

Silje og Christen With repeterte fjorårsseieren, men i en annen båt og under andre forhold.

Publisert Sist oppdatert

Etter seieren ifjor med den lettplanende «Raa Glede» kunne ikke overgangen til årets båt, den 76 fot store turbåten «EnderPearl» ikke vært større. Det gjaldt også forholdene, for mens fjoråret besto av lettere vind og mye unnaværsseilas, bød årets seilas på det vi best kan beskrive som gampeføre. Under røffe forhold, med gode seil og godt mannskap lyktes den godt i årets seilas. Det ble klar seier både som første båt i mål og raskest på korrigert tid.

Christen With var lagets strateg og taktiker og hadde på forhånd utarbeidet en plan på hvordan det skulle seiles ut fra de rådende værvarsler. Disse slo ikke helt til ettersom vinden dreide til 160-170 grader før den gikk på ren syd, 180 grader. Den tidligere i uken varslede dreining mot vest slo ikke til.

«EnderPearl» kom godt avgårde, strakk opp langs Østfold og vest av Koster. Det første slag ble tatt etter passering av Väderöarna.

Her kan vi høre eier og skipper Kenneth Bjørklund og Christen Withs beretning til Seilmagasinets lesere:

VANT: Skipper på «EnderPearl», Kenneth Bjørklund sammen med navigatør Silje Btathagen With, Silje strateg og taktiker Christen With, og Øystein Misje fra Karma Police.