Satellitt­kommunikasjon for alle

THE OCEAN RACE: Båtene har egen medieperson som sender rå filmklipp fra verdens hjørner via satellitt. Båtene er sponset av Inmarsat som er svært kostbar løsning.

Mobilnettet når ikke langt ut på havet, og uten nett føler vi oss hjelpeløse. Kontakt fra havet via satellitt har vært svært dyrt. Slik er det ikke lengre. Nå kan du velge enkelt og billig, eller svært raskt, uten å velte budsjettet.

Publisert

Vi har studert nye satellittkommunikasjonsløsninger. Og det er gode nyheter. Nå er det flere nyheter som alle har til felles at kostnadene synker. Hva som passer deg er avhengig om du kjøper et system med tanke på sikkerhet, eller for å være på nett. Den enkleste er Apple iPhone 14 der du kan sende nødmeldinger via satellitt. Dessverre gjelder dette foreløpig ikke ennå i Norge. Dekningen er der og tjenesten er på vei, men noen signaturer skal på plass før vi får dette her hjemme. Apple har så langt ikke tatt betalt for tjenesten.

Garmins InReach er populært og billig, og har lansert en ny kompaktmodell med bedre batteri. Prefekt om omverdenen vil vite hvor du er eller om du vil varsle om ulykke.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER