LEDER: Ragna Agerup er best etter første dag, men ledelsen er knapp.

Ragna Agerup raskest av de raske

Det er tett i toppen av Mesternes mester etter første dag.

Publisert Sist oppdatert

em runder fikk NSF og Åsgårdstrand seilforening gjennomført fredag. Det ble tette kamper utfordrende forhold. Utfordrende fordi vinden skiftet i trykk og retning. Vinden holdt seg helt til mørket kom, og da kom det også lett regn.

Få poeng skiller

– Vi har bra fart, men det er utfordrende. Vi forsøker å oppsøker trykket, og utnytte dette best mulig. Det skjer mye, mange tyvstarter, forteller Ragna Agerup mellom slagene i Åsgårdstrand. Hun topper lista, men fjorårets vinner, Morten Helgesen, har like mange poeng. De har 15 poeng, mens Øyvind Peder Jahre, Eivind Melleby og Marie Rønningen har 16 poeng.

RASK: Morten Helgesen forsvarer sin tittel fra i fjor. Det gjør laget godt.
YNGLING: Evind Melleby har bare ett poeng mer en lederbåten.
SOLING: Hermann Horn Johanessen var for tidlig over startlinjen.

Over linja

I tredje runde ble ti av 12 båter tatt for tyvstart, deriblant Herman Horn Johannessen. Denne hendelsen har ført til at mange gode lag har fått med seg en dose ekstra poeng. Det gjør at det er langt fra klart om hvilken av de 36 lagene som makter å bli blant de ti beste, og få plass i finalen. Da stiller alle med null poeng.

– Jeg fulgte med over skulderen, og startbåten var dekket av en båt i lo. Vi kunne dermed ikke følge med på hvor linja var. Vi fikk faktisk en ganske dårlig start da vi ble tatt. Hadde vi vist at vi var for tidlig ville vi snudd, og startet på nytt, forteller vinneren av Soling NM.

I startbåten så de at hele feltet, bortsett fra to var over linja, og alle ti ble disket.

Du finner resultatene her

KRYSS: Det er digre skift på banen utenfor Åsgårdstrand.
RESULTATER: Det er tett i toppen etter første dag.