POPULÆR: J/70 er båten som brukes i Seilsportsligaen og mange av landets neste seilere har god erfaringen med båttypen.
POPULÆR: J/70 er båten som brukes i Seilsportsligaen og mange av landets neste seilere har god erfaringen med båttypen.

Klart for NM i J/70 i Åsgårdstrand

Det ventes over 25 båter med de beste norske seilerne på startstreken til helgen.

Publisert

Pressemelding fra J/70 Norway

Etter nesten to sesonger med redusert aktivitet grunnet korona er det veldig gledelig å endelig kunne arrangere NM i J/70. Årets NM foregår i Åsgårdstrand og foreløpige værmelding tyder på gode forhold.

Vi er veldig fornøyde med å ha årets NM i Åsgårdstrand. Det er en meget erfaren seilforening og rammene for et slik arrangement kunne ikke vært bedre, forteller Nils Petter Skaset, leder for J/70 Norway og sikter til vindforholdene, den korte veien til banen og de sosiale rammene.

Over 25 båter

Flere kjølbåtklasser har i år slitt med deltakelse, antageligvis grunnet pandemien. Det er dermed meget inspirerende å registrere hele 23 påmeldte båter allerede én uke før start. J/70 Norway tar sike på over 25 båter. Og det er ikke hvem som helst som stiller til start. Flere av Norges beste kjølbåtseilere skal være med å kjempe om edle medaljer. I tillegg til etablerte seilere finner vi også flere unge seilere og nye lag.

Det er nettopp den miksen mellom etablerte seilere og unge lovende seilere vi ønsker å få til i klassen. Selv med to vanskelige sesonger bak oss, ser det lovende ut allerede i år. Vi gleder oss til de neste årene, sier Skaset.

Klubb- og ligabåter

Fordelen med J/70 er at det finnes mange klubb- og ligabåter tilgjengelig. Det gjør terskelen for unge seilere lavere, da det er mulig å låne båter. Det åpner også muligheter for seilere for andre klasser. Derfor er det et bredt spekter av alder og erfaring som møtes til dyst kommende helg.

Mer informasjon om regattaen finnes her