DOBBELT: Melges-klassen har to arrangementer førstkommende helg.
DOBBELT: Melges-klassen har to arrangementer førstkommende helg.

Også Melges til helgen

Det blir en stor helg for sportsbåtseilere med to Melges arrangement, og J/70 i Bodø.

Publisert Sist oppdatert
UNGDOM: Melges 24 U30 lånes ut til yngre seilere.
UNGDOM: Melges 24 U30 lånes ut til yngre seilere.

– Jeg vil benytte anledning til å minne om at denne helgen er Melges klassen samlet 2 sted i Norge; Java Cup 2 ; Farsund Open, her er det pr i dag påmeldt 16 båter fra Bergen i Vest til Kristisand i Sør. Samt Peder Jahre og Storm Capital samler 5-6 lag til Nordisk & NM oppkjøring på Hankø med ternings camp den helgen, skriver Jan Inge Hellesmark til SEILmagasinet. 

Så dette går mot den travleste helgen i Norge noen sinne for Sportsbåt seiling med Melges 24 og Seilsporliga i aksjon. 

Over 40 båter

Videre har Melges 24 klassen har sitt største arrangement på mange år i Kristiansand om 2 uker, det er ventet over 40 Melges 24 på startlinjen, pr i dag er det 35 båter påmeldt!

Dette blir den største Melges 24 regattaen i Europa nord for Alpene i 2018, og regattaen er også en del av Javacup 2018 og er Akt 3.

Status per nå:

NOR - 27 båter (Største Norske feltet på ca 10 år)

SWE - 4 båter

DEN - 3 båter

GER - 1 båt

Melges for unge

Ungdomsbåten U30 som er stilt til disposisjon av Jens og Jørgen Wathne blir seilt av unge jolleseiler fra Stavanger Seilforening i NM / Nordisk mesterskap

– Jeg registrer at flere seilforeninger har kjøpt inn Melges 24 som trenings Platform for Seilsporliga og seiling i J70, og den økte aktiviteten i Melges 24 klassen har ført til at det er importert flere brukte båter til Norge før 2018 sesongen, skriver Jan Inge Hellesmark.