Test fra arkivet: Jeanneau Sun Odyssey 29.2 og 32.2

Det er nesten tre fots forskjell på disse to
båtene, men de er like brede og har den samme cockpiten.
Det er nesten tre fots forskjell på disse to båtene, men de er like brede og har den samme cockpiten.

Hva får du igjen for trefot-syken?

Trefot-syken er en ofte forekommende lidelse i seilverdenen. Vi har sjekket hva tre fot ekstra gir deg. Jeanneaus to nye Sun Odyssey 29.2 og 32.2 er gode, kompakte, velinnredete og rommelige turbåter med helt identiske cockpiter. De tre fotene ligger foran cockpiten og de koster ca. 169 000 kroner ekstra.

For 24 år siden kunne Jeanneau tilby to modeller med to svært like løsninger, en på 29 for og en på 32 fot. Henrik Hansen seilte dem mot hverandre, og i SEILmagasinet 1-2000 ble resultatet publisert over fire sider. Her hjemme ble 32.2 en svært populær modell, en båt du kan finne brukt til rundt 400 000 kroner. Det ble også solgt noen 29.2, men det har vært få av disse omsatt de senere år.

Det er sjelden vi ser at plassen er utnyttet så effektivt som den er i Jeanneaus turbåt Sun Odyssey 29.2. Når du står akter og ser ned på den brede hekken og den store badeplattformen, virker den mer som en 35 fots båt. Cockpiten er også rommelig, og under dekk er det faktisk også all den komforten du kan ønske deg av en 35 fots båt. Dette er virkelig en herlig feriebåt. Akterkahytten er stor med en dobbelkøye, et stort toalett, en stor bysse, et kartbord, god plass rundt salongbordet og en separat forpigg med foldedører. Komforten er helt OK. Foran byssa er alt komprimert i forhold til en større båt.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER