130 ÅR: Mens Larvik Seilforening feirer sine 130 år i Viksfjord, blir foreningens deltagelse i Sailing Champions League vist på storskjerm.
130 ÅR: Mens Larvik Seilforening feirer sine 130 år i Viksfjord, blir foreningens deltagelse i Sailing Champions League vist på storskjerm.

Larvik Seilforening fyller 130 år i dag

Larvik Seilforening hører blant de første seilforeningene som ble stiftet her i landet, og i dag er det 130 år siden foreningen ble stiftet.

Publisert Sist oppdatert

35 seilinteresserte borgere av Larvik by fant for 130 år siden ut at de ville stifte en seilforening. En av dem var ikke ukjente Colin Archer. Dette skjedde 21. mai 1889, og dagens Larvik Seilforening vil markere dette ved å gjøre det de selv mener at de kan aller best: Å arrangere en regatta.

– 25. og 26. mai inviterer vi alle ungdomsseilere i Vestfold til Vestfold Cup rett på utsiden av bryggeanleggene her i Viksfjord. Vi håper så mange som mulig kommer for å boltre seg på vannet, og at tilskuere, familie og venner vil komme for å heie frem sine håpefulle, sier Jørn Spetalen i Larvik Seilforening.

Direkte fra Sardinia

Samtidig med at foreningens unge seilere er på vannet og at mange medlemmer kommer for å feire jubileumsbegivenheten, vil fire av foreningens beste seilere være ute i Europa for å kjempe om heder og ære for foreningen. Lars Nilssen, Atle Dreng, Hans G. Bjærke og Sverre Dreng Hop er på Sardinia for å seile om en plass i finalen i Sailing Champions League.

– Dette er det samme laget som overlegent klarte å vinne ligastevnet i Larvik sist sommer, og som bidro sterkt til at Larvik Seilforening kvalifiserte seg til denne semifinalen, sier Spetalen.

Og for å trekke seilasene i Sardinia inn i jubileumsfeiringen, vil det bli satt opp en TV-skjerm med direkteoverføring fra Sardinia slik at alle kan følge de fires fremgang på regattabanen på Sardinia.. Det er første gang Larvik skal forsøke seg i Sailing Champions League, og det er blitt uttrykket stor stolthet over at foreningen har klart det.