Singlehanded-jibb

Kan det gjøres bedre?
Kan det gjøres bedre?

Kan det gjøres bedre?

Jibbe alene med gennaker – no problem!

Publisert Sist oppdatert

Husker du K19 – båtkonstruktøren Birger Kullmanns kjølbåt for ungdommer som i 2003 ble tildelt Merket for God Design? Båten ble lansert rundt årtusenskiftet i forbindelse med prosjektet Ung 2000.

Hva slags båt ville man ha for å gi ungdommer en morsom, utfordrende og trygg båt? K19 var Birger Kullmanns svar på dette.

GJENOPPSTÅTT. Det ble med denne ene båten, som fikk svært rosende omtaler, og etter hvert ble det stille rundt den. Men nå har den gjenoppstått.

I hele sommer har imidlertid båten seilt. Jan Muren har ukentlig tatt sine turer på fjorden og vært med i midtuke regattaer i Asker Seilforening, der den lille kjølbåten har gjort seg bemerket. Den har karbonfibermast og et voksent seilareale, og sin 15 års alder til tross matcher båtens spesifikasjoner godt og vel nykomlinger som for eksempel J/70 når det kommer til «performance».

JIBB ALENE. Båten er opprinnelig tenkt som en båt for to eller tre personer, men Jan Muren har også hatt stor glede av å seile båten alene. Og at det lar seg gjøre i all enkelhet, viser filmklippet.

Spol frem til ca. 2 minutter og se hvordan man skal gjennomføre en jibb med gennaker når man seiler alene!