I BÆRUM OG BERGENS SEILFORENING

SHETLAND RACE: 5. april vil det bli seilerkro om Shetland Race i Bergens Seilforenings klubbhus.
SHETLAND RACE: 5. april vil det bli seilerkro om Shetland Race i Bergens Seilforenings klubbhus.

Klubbkvelder om regler og Shetland Race

Onsdag 5. april kan du lære om kappseilingsregler i Bærum – og du kan bli inspirert til å seile Pantaenius Shetland Race i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Til Bærum kommer Truls Baklid fra naboforeningen Asker for å fortelle om de nye kappseilingsreglene – og hva som er nytt og viktig å vite om i dem.

– Han vil også trekke frem en del andre aktuelle problemstillinger, forteller Tur- og havkomiteen i Bærum Seilforening.

Møtet finner sted i foreningens klubbhus i Sarbuvollen ved Høvik onsdag 5. april kl 19, og der vil man også få en orientering om seilsportsligaen og mobil-appen RaceQ.

Shetland Race i Bergen

På den andre siden av fjellet – på samme tid – er det seilerkro i Bergens Seilforenings nye klubbhus i Kvitturspollen for alle som har tanker om å delta i Pantaenius Shetland Race. Der vanker det mye informasjon og nyttig innhold.

Thorvald Haarberg vil fortelle om sikkerhetskurs som vil bli avholdt våren 2017, mens nederlenderen Huib Swets vil fortelle om 1000-mile Race. Pantaenius Shetland Race vil inngå som en del av denne shorthanded-regattaen, som starter i Nederland. Swets vil snakke til forsamlingen via Skype.

Organisasjonskomiteen for regattaen vil by på siste nytt fra sin kant – og dette vil være informasjon som vedgår både 2017- og 2018-regattaen. Når det gjelder 2018-utgaven, vil Sverre Frich i Norsk Havseiler- og Krysserklubb kunne by på spennende og supplerende informasjon.

Videre til Island i 2018

I 2018 starter for første gang Viking Offshore Race, som er en regatta som til slutt har målgang på Island. Pantaenius Shetland Race vil være regattaens første etappe, og den vil fortsette videre til Torshavn på Færøyene og ende i Reykjavik på Island.

– Målet er å samle så mange båter som mulig fra Nord-Europa og Østersjøen, sies det fra Norsk Havseiler- og Krysserklubb.

Per i dag er det påmeldt 18 båter til årets Pantaenius Shetland Race – to i shorthanded-klassen og resten i klassen for båter med fullt mannskap.

Under seilerkroa 5. april i Bergen kan kanskje ytterligere flere bli inspirert til å delta?