Orca vil grisebanke kartplottere

Norske Orca utfordrer de store elektronikkselskapene og vil gjøre navigasjon enklere. Nå lanserer de en ny skjerm som vil overgå det meste.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skal bygge den beste portable skjermen for båtfolket. Orca Display 2 vil ha samme lysstyrke som gode kartplottere kombinert med skjermoppløsningen til de beste nettbrettene. I tillegg har skjermen en antirefleksiv overflate og et filter som gjør det mulig å lese skjermen med polariserte solbriller, forteller sjefsutvikler Kristian Fallro.

En haug av nyheter

SEILmagasinet testet Orca Core, hjernen i systemet i vår, og ble imponert, men så noen mangler. Siden den gang har det kommet en haug av oppdateringer. Med Orca Core kan du bruke mobilen eller nettbrett for å navigere. Med en dedikert skjerm, egnet for sollys blir systemet mer komplett.

Orca har i dag en 10 tommers vanntett skjerm som koster 15 000 kroner. Den nye skjermen skal være mer lesbart i sterkt lys. Den nye skjermen er i salg på nyåret. Prisen er så langt ikke kjent.

ORCA CORE: Systemet består av en boks med GPS og kompass som kobles til båtens elektronikk. Data sendes ut med WiFi.
SKJERM: Orca Display kan også benyttes som seilinstrumenter.
AUTOPILOT: Med Orca kan du styre autopiloten med mobilen. Kult, men det er bedre med en dedikert fjernkontroll.

Høy oppløsning

Den nye skjermen skal være svært rask, 60 prosent raskere enn første generasjon. Den nye skjermen har en åtte kjerners CPU på 2,2 GHz. Den har også dobbelt kjerne GPU for rask opptegning av kart.

Orca Display 2 har også en overlegen oppløsning. Den er på 1920 x 1080 pixler, som gir en pixeltettet på 220 per tomme. Skjermen kan vise like mye informasjon på sine 10 tommer som B&Gs største skjerm på 24 tommer.

Lysstyrken skal være på 1000 nits, med muligheter til å dimme helt ned til 2 nits for nattbruk.