ORC VM, Kiel. Klasse C. Farr 30 med lav stabilitet.
KAOS: Det er friske forhold fremdeles under VM i Kiel.

–Ingen heiser spinnaker

«Hans» gjør seg gjeldene i Kiel fremdeles, og tredje dag ble også frisk.

Publisert

 – Disse båtene er optimalisert for vind opp mot 10 m/s. Nå har vi hatt vind opp mot 17 m/s, så vi nærmer oss øvre grense, forklarer navigatør Aksel Magdahl på et filmklipp laget av arrangøren. Han forteller at de har spinnakeren klar, men når ingen av de andre båtene heiser, så lar de spinnakeren ligge trygt på dekk.

Nok et slag i tryne

Den norske båten «Sons of Huriccanes» fikk blåst storseilet i filler på mandag. Onsdag brakk et av salingshornene på riggen.

– Vi hadde håp om mindre vind, men ble hardt i dag også. Nå begynner vi å bli litt lei av han derre Hans-fyren, skriver laget på Facebook. Båten fikk «DNC» i gårsdagens to seilaser.

SKADE: Salingen, i karbon, brakk på «Sons of Huriccanes».
TETT: Det er langt fra alle båter som fullfører seilasene i den kraftige vinden.
«White Shadow» ORC VM, Kiel
NORSK: «White Shadow» hevder seg i toppen, men klarer ikke å henge med de to beste båtene i klassen.

 

Truet tredjeplass

Torkjell Valland og Landmark 43 «White Shadow» ligger fremdeles på en tredjeplass sammenlagt etter en 5. og 4. plass onsdag. Polske Grand Soleil 44 «Whindwhisper» med Aksel Magdahl er fremdeles suveren, men ble slått av danske Swan 42 «Sirena» i en seilas i går. Dette er helt klart de sterkeste båtene i klasse B.

Jentene i IMX45 «philoXenia» har avansert på resultatlisten og ligger nå på en 24. plass.

HANS: Onsdag var det i hvert fall sol i Kiel, selv om vinden enda var sterk. Bildet viser også et enkelte våget seg med spinnaker.

Også eldre båt

J-112E dominerer resultatlisten i klasse C. Her er det hele 67 båter, og det ligger fire J-112E blant de seks beste. Det er med seks slike båter som tydeligvis klarer seg godt i sterk vind.

Svenske Patrik Forsgren i sin modifiserte First 36.7 er alltid farlig. Han ligger bare poenget bak de to J-112E i tet, og viser at eldre båter også kan klare seg bra.

De små, lette og raske sliter. Beste Farr 30 er på en 12. plass. Marius Andersen i Farr 30 «Pakalolo II» har bare gjennomført to av fem seilaser og er blitt listefyll.

Du finner resultatene her