FØRSTE STREKK: Mikael Bekkevold og Elisabeth Bergh var mannskap på «Snyspurven»s første seilas, fra Bergen til Kristiansand.

Ukjent mannskap søkes fortløpende

Ankret faller i en rolig vik og døsige bølger vogger en allerede søvnig skipper mot drømmeland. Etappen på 120 nautiske mil ble unektelig en lang, slitsom økt. At autopiloten er nede for telling gjør ikke akkurat saken bedre. Kanskje på tide å se etter mannskap på veien videre?

Publisert Sist oppdatert

Jeg traver rundt i den lille lugaren, veksler mellom å ta oppvasken og rydde bort klærne som har hopet seg opp i styrbord sofa. Etter den siste tids ensomme seilaser, ser alt under dekk mer ut som et lager enn som en koselig plass for hvile og hygge. Slik kan det ikke være når jeg straks får nytt mannskap om bord. Siste kaffekopp tørkes og settes i skapet. Så klatrer jeg opp på dekk og ser utover den høstpregede småbåthavna i Alta.

På den andre siden ser jeg to personer. Ei lita jente vandrer forvirret rundt omkring, med en sekk større enn seg selv. Den andre er en gammel gråhåra gubbe, som barnslig triller rundt i sirkler på en liten sparkesykkel. Hva i alle dager skal dette forestille?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER