SEILJUSS

Kjøperåd på Sjøen for alle

Takstmann Christian Langlo og advokat Jørgen Bull holdt et foredrag om kjøp av bruktbåt under Sjøen for alle på varemessen i Lillestrøm. Her er en liten oppsummering av hva de fremførte.

Publisert

En gjennomgående feil som vi begge har erfart, er at båten «kjøpes» i det samme sekund som kjøper ser den. Man blir rett og slett forelsket i båten og glemmer i større eller mindre grad å se etter hva man egentlig har forelsket seg i. Fokus, som bør være på det som er dyrt og viktig; som skrog, rigg og motor, ender opp med å være på hvor sommerturen skal gå og hvor uendelig vakker båten er.

Selgers beskrivelser matcher ofte godt med hvor flott alt er, og det negative tones ned av selger og glemmes umiddelbart av kjøper, som ikke enser dette i stormforelskelsen. Resultatet av slike kjøp gir altfor ofte i skuffelser, ofte avdekket av kjøper selv eller av takstmann.

Et gjennomgående problem er at reparasjoner som er nesten ferdige, er nærmest umulige å fullføre fordi deler er vanskelige å få tak i eller fordi det som skal byttes sitter så vanskelig til at delen nærmest er umulig å få byttet. Vårt felles og kanskje selvsagte råd er: Ikke kjøp båt på denne måten. Hvis du allerede har gjort det, kan en fattig trøst være at du er ikke den eneste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS