Norsk Seilsportsliga 2016 – 2. plass

KNS: KNS-laget vil nok kjempe hardt for å beholde tronen innen seilsportsligaen, men vil de klare det??

Vil KNS bli detronisert i år?

Det vil være naturlig å tippe KNS på topp i årets seilsportsliga, men når vi likevel ikke gjør det, har det sine grunner.

De aller beste forutsetningene før seilsportsliga-starten er det utvilsomt KNS som har. Foreningen disponerer allerede fire J/70-er gjennom sponsoren Grundig, og foreningen har Sailing Champions Leagues regjerende mester i kraft av Kristoffer Spone og laget hans. KNS er med andre ord helt i Europa-toppen.

Det er imidlertid ikke gitt at det blir Spone & Co som kommer til å representere KNS i seilsportsligaen. Før hvert liga-stevne vil foreningen ha en intern kvalifisering etter mønster av seilsportsligaen, og det vil være det laget som vinner, som får seile for foreningen i den aktuelle runden.

Per i dag er det fire etablerte lag I KNS, men Karl Kjørstad forteller at hvem som helst i foreningen kan melde seg på til de interne kvalifiseringsrundene.

– Vi har vel en 30–35 seilere som kan etablere ulike typer lag, men vi håper det vil bli flere når det synker inn blant medlemmene at hvem som helst kan melde seg på og bli med, sier Kjørstad.

KNS ble nummer tre i kvalifiseringen i Oslo i 2015.

Nr. 2: Kongelig Norsk Seilforening

KNS har litt samme posisjon i norsk seilsport som Rosenborg har det i norsk fotball; foreningen er den store og dominerende – og veldig ofte – beste foreningen på regattabanen i mange sammenhenger. Ikke minst har foreningen mange medlemmer å ta av, og et godt tilbud og med hovedstaden som medlemsgrunnlag, har foreningen også veldig mange gode seilere.

Det naturlige tipset ville være å tippe KNS-laget på topp etter årets fire liga-runder. Foreningen er tross alt regjerende mestre i European Champions League. Når vi likevel ikke gjør det, er det egentlig en fjær i hatten til KNS, som har valgt å gi muligheten til alle foreningens medlemmer til å kjempe om retten til å representere foreningen – fremfor å plukke ut en toppet kvartett med de aller beste seilerne til hver runde. Demokratisk uttagning og det å slippe alle til, er jo i tråd med seilforbundets intensjoner med seilsportsligaen.

Ved å kjøre amerikansk uttagning vil det kunne gi tilfeldigheter om det er for eksempel er vanskelige og uforutsette vindforhold, og det er nettopp denne lille muligheten som kan tilføre KNS-laget ujevnheter fra runde til runde, som gjør at vi velger å plassere foreningen på den nest øverste pallplassen.

Og så får de som blir tatt ut på laget, vise at vi tar feil!

[Artikkelen fortsetter under bildet]

STERKT: KNS som forening stiller utvilsomt sterkt i årets seilsportsliga. De er litt som Rosenborg er det i norsk fotball. De vinner mye, men ikke alltid. Og kanskje ikke i år?

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. ??
 2. Kongelig Norsk Seilforening
 3. Fredrikstad Seilforening
 4. Tønsberg Seilforening
 5. Åsgårdstrand Seilforening
 6. Ran Seilforening
 7. Brevik Seilforening
 8. Soon Seilforening
 9. Trondhjems Seilforening
 10. Nesodden Seilforening
 11. Larvik Seilforening
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening