Tirsdager i Oslo Seilforening

Kong Harald skal trene i Oslo
Kong Harald skal trene i Oslo

Kong Harald skal trene i Oslo

Det blir tøff konkurranse i Albin Express denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har valgt å delta på tirsdagsregattaer i Oslo Seilforening i Albin Express, sier kongens båtmann, Kjell Arne Myrann, til SEILmagasinet idag.

– Vi trenger blant annet masse starttreninger og da er expressklassen et veldig bra alternativ, fortsetter han.

MANGE. Oslo Seilforening har mange av Norges ivrigste Express-seilere og det er ingen grunn til å tro at det blir færre som møter opp på tirsdagene nå.

– Vi håper på så mange som mulig. Vi er jo vant til at andre vil slå oss, sier Myrann og ler.

SIRA-laget består av totalt syv seilere, men i en Express er det plass til fire, derfor er planen å rullere i laget for at alle skal få den treningen de trenger.

– Men du skal ikke se bort fra at de av oss som ikke seiler nettopp den dagen, sniker seg om bord i andre Expresser, sier Myrann.

Kongen har i første rekke spikret fire tirsdager, men Myrann ser ikke bort fra at kongen kan få tid til flere.

SIRA-laget skal seile VM i 8mR i Helsinki 29. juli til 3. august. Myrann forteller at han ikke har spurt kongen, men han tror dette blir kongens debut i Albin Express.

MORO. Oslo Seilforening er selvfølgelig også fornøyd med konge-lagets valg av båt og bane:

– Det er kjempemoro. Vi har satset lenge på Express og feltet blir både bedre og større hvert år. Det er jo derfor kjempemoro at kongen vil komme til oss for god trening, sier daglig leder i Oslo Seilforening, Jan Petter Gamborg, til SEILmagasinet.

Gamborg forteller også at Oslo Seilforening har gått til innkjøp av trackingenheter fra SEILmagasinets samarbeidspartner TracTrac. På denne måten kan man analysere seilasene i ettertid og gi kongen enda bedre treningsutbytte av seilingen i Oslo Seilforening.