Kongen avanserer i 8m-VM

Kongen ligger nå som nr. 5 sammenlagt av alle de 26 startende 8-meterne.

Publisert

I TET: De to gaffelriggete 8-meterne H4 «Sposa» i le og H9 «Elfe II» til lovart leder suverent i «First Rule»-klassen der den norske «Carmen» i dag hadde sin beste seilas og endte som nr. 2.  Foto: Rolex/Daniel Forster.

Flensburg;

I kampen om Sirapokalen har han bare én båt foran seg: den canadiske «Raven» med Bryan Gooderham til rors. Raven har totalt 22 poeng etter totalt syv seilaser, og leder overlegent, mens kongen har 43 poeng.

Finnen Timo Saalasti i «Sagitta» ligger imidlertid bare ett poeng etter kongen med sine 44 poeng og en foreløpig 3.plass i Sira-klassen. Fred Meyer i den sveitsiske båten «Catina» har 48 poeng og ligger som nr. 4.  Så her er det virkelig tett og skarp kniving!

De andre norske 8-meterne plasserte seg som henholdsvis nr. 16, «Carron», Morten Tenvig, 18,«Wanda», Magne Brekke og 20, «Carmen», Bente Bakke Grimseid. «Carmen» slo i dag alle sine tre konkurrenter i «First Rule»-klassen.

Den norske klassikeren rykket dermed  opp til 3. plass i sammendraget, men ligger med sine 12 poeng langt bak de to lederbåtene, «Sposa» med 6 poeng, og «Elfe II» med 7 poeng. Begge disse er bygget i 1912 og har original gaffelrigg.

Det skal seiles én regatta til i dag.  Været er stadig svært miserabelt, med tett skydekke og regn, men kulingen er blitt snillere.

Powered by Labrador CMS