HOLLENDERBÅEN: Prognosene for Hollenderseilasen viser vind fra nordøst.
HOLLENDERBÅEN: Prognosene for Hollenderseilasen viser vind fra nordøst.

Koronatilpasset Hollenderseilas

Over 120 båter er påmeldt i doublehandedklassen i en regatta som vil bli større enn årets Færderseilas.

Publisert Sist oppdatert
FRISKT: Vind fra nordøst og regn vil prege årets regatta.
FRISKT: Vind fra nordøst og regn vil prege årets regatta.

Årets regatta ser ut til å bli rask, våt og utfordrende. Start og mål er flyttet til Filtvet på Hurum, som gjør seilasen åtte nautiske mil lengre, noe som lett kan utgjøre to timer lengre seilas. Første varselsignal går kl. 11.00 – og siste start er planlagt til kl. 12.40.

Vind fra nordøst

Det blir høstlige forhold under Hollenderseilasen. Prognosene sier 7–10 m/s fra øst-nordøst på Hollenderbåen på lørdag. Det betyr en rask vindvinkel ut fjorden, men også kryss på vei tilbake. Med flere begrensingsmerker øst i fjorden som må passeres til babord, blir det en krevende trikkekjøring. Å holde høyden og retten på styrbord halser vil være viktig.

Nye klasser

NOR Rating har vært den store klassen i Hollenderseilasen. I fjor var det hele 129 båter påmeldt i denne klassen som i år er utgått. Det er doublehandedklassen som er den store klassen. i fjor var det påmeldt 32 båter i denne klassen, i år er det 121 båter.

Tur- og familieklassene mangler oppslutning, og viser at interessen for å seile med kone og barn ikke har tatt av, verken med eller uten spinnaker.

13 båter er påmeldt i singlehandedklassen. 11-meter er tilbake med egen klasse. Også flerskrogsklassen er i vekst, hvor de fleste har tre skrog.