Krevende «Skåtøy Rundt»

Med styrtregn i timene før seilasen og frisk bris ved startøyeblikket, er arrangør  Kragerø Seilforening, fornøyd med de 31 kragerøternene som stilte til start i det 46. Skåtøy Rundt.

Publisert

VINNERE: Sjur & Erik Holm Hartvedt. Begge foto: Leif Inge Thorsen/Kragerø sf.

Leif Inge Thorsen i Kragerø seilforening har sendt oss rapport fra «Skåtøy rundt»:

Etter meldinger om sterk vind på utsiden av Skåtøy, vurderte arrangøren å seile ”Bærø Rundt”som erstatning, men etter inspeksjon ble det besluttet å gjennomføre seilasen.

Zoom 8-landslaget hadde ligget på Saltneven og finpusset formen for Nordisk og VM. Etter ønske, og som en avslutning på oppholdet, hadde ”Terneklubben” hjulpet med å frembringe noen kragerøterner, for å teste dem i en annen seilklasse.

Optimismen var stor før seilasen, men det ble erfart at kragerøterna ikke er noen enkel båt å seile fort. Det måtte også landslagstreneren Magnus Brun, som selv roret ei terne, innrømme etter seilasen. 

Det var brødrene Sjur og Erik Holm Hartvedt som kom best ut fra start. De ledet halve løpet, inntil teten ble en gruppe på fire-fem terner. Disse vekslet om ledelsen opp gjennom Skåtøysund, men med ca en kilometer igjen til mål, klarte Holm-Hartvedt å tilrive seg en ledelse som holdt helt inn. 

Dette ble brødrenes første gravering i ”Per Halvor Braatøs minnepokal”.

Etter at vinden frisket ennå mer mot slutten, viste opptellingen i mål at atten av trettien terner fullførte seilasen.

Powered by Labrador CMS