BEST: Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Børre og Sigurd Hekk vant Mesternes mester, og skal nå seile EM i Melges 24.

Norges to beste lag med i EM

Gull og sølv-vinnerne i Mesternes Mester seiler EM i Melges 24 i Italia. I dag starter dramatikken.

Publisert Sist oppdatert

36 lag fra Europa og USA stiller i mesterskapet hvor vertsnasjonen preger påmeldingslisten med 10 båter. Men de skandinaviske landene er godt med tre svenske, en dansk og de to norske. Regattaen foregår i Genova, arrangert av Yacht Club Italiano.

Fra J/70

Melges 24 har i de senere år havnet litt i skyggen av Seilsportsligaen og J/70, men klassen er langt fra død. Den snart 30 år gamle konstruksjonen holder seg svært bra, og er sprekere og mer avansert enn J/70.

Det er også Melges-seilere som toppet resultatlisten av årets Mesternes mester.

SØLV: Peder Nergaard, Morten Helgesen, Petrus Eide og Eivind Rubinstein ble to i Åsgrårdstrand, og seiler nå EM i Melges.

De beste av de beste

Morten Helgesen vant Mesternes mester i fjor, for mange litt uventet. Men det var hans Melges 24 rutiner som avgjorde. I år ble det sølv. I EM i Melges 24 stiller det samme laget som i Mesternes mester, men nå er det Peder Nergaard som tar roret.

Gullvinner Kristoffer Spone stiller med samme lag som vant Mesternes mester og kan med god grunn omtales som Norges beste seillag.

I dagene fremover kan vi få en føling med nivået i Norge, og hvordan vi er sammenlignet med Europas beste.

Det var tett i Mesterens mester om topplassen, så det blir også interessant å se hvilken av de norske lagene som hevder seg best.