Lagspilleren

Christen Horn Johannessen hadde sønnen Pelle med da han be norgesmester i Express sist helg. Nå håper han at neste generasjon skal få like like mye glede av seilingen som han selv har hatt.

Publisert Sist oppdatert
EXPRESS: Familiene Spone og Horn-Johannessen med NM gull
EXPRESS: Familiene Spone og Horn-Johannessen med NM gull

Christen Horn Johannessen skjønte tidlig at det å være mannskap og del at et lag var like viktig og morsomt for ham som å være rormann. Man kan si at han utviklet mannskapsrollen til en egen dispilin, og det er ingen overdrivelse å si at han nå i en menneskealder har vært en Norges mest ettertraktede mannskaper.

Han starte sin internasjonale karriere som 21 åring da han på Hankø i 1988 ble europamester i 5.5 meter på en engelsk båt, og idag, 31 år senere, er han kong Haralds utvalgte taktiker på hans ClubSwan 50 «FramXVII».

Christen Horn Johannessen er født inn i en seilerfamilie, med legendariske Frederik Horn som morfar, og faren Lars Johannessen som i likhet med Christen var ettertraktet i alle posisjoner ombord.

Det var likevel ingen selvfølge at han og brødrene Herman og Lars skulle bli seilere og Christen er opptatt av at neste generasjon skal få den samme varsomme innføring i sporten som han selv fikk. Om dette og mer forteller han Seilmagasinets Mikkel Thommessen i uken podcast.

DJUICE: Christen Horn Johannesen var med Knut Frostad på Innovation Kværner og Djuice.
DJUICE: Christen Horn Johannesen var med Knut Frostad på Innovation Kværner og Djuice.